Bakan Tekin, yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildiğini açıkladı!

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adı altında yayınlanan yeni müfredatta içerik sadeleştirilmesi yapılarak, Türkçe ve Matematik derslerine ilişkin önemli değişikliklerin gündeme geldiği yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 ayrı görüş bildirildiği bilgisi paylaşıldı.

Güncelleme:

Bakan Tekin yeni müfredat ile ilgili açıklama yaptı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda hazırlanan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaşarak görüş ve öneriye sunulmuştu. Askıda olan yeni müfredat ile ilgili görüş verileri Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yayınlandı. Bakan Tekin tarafından yayınlanan verilere göre, yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 ayrı görüş bildirildiği bilgisi yer alıyor.

1 milyon 372 bin defa indirildi!

Müfredat değişikliklerinin toplumun her kesiminden ilgi ve alaka gördüğünü dile getiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuşmasına şu şekilde devam etti;

Sadece bir rakam vermek istiyorum diyen Bakan Tekin, yaklaşık bir haftadır askıda olan ve içerisinde eğitim öğretim müfredatlarına dair bilgilerin yer aldığı “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adı altında yayınlanan yeni müfredatta içeriğinin dokümanlarının 1 milyon 372 bin defa indirildiğini açıkladı.

Tekin, yeni müfredatta içeriğinin dokümanları yüzlerce sayfa diye ifade ettiğimiz programlar 1 milyon 372 bin defa indirilmiş. Bu rakam çok devasa bir veri. Söz konusu doküman dosyaların 1,5 milyona yakın kişi tarafından indirilmiş olması benim açımdan, problemleri kamuoyuyla birlikte çözmek isteyen, istişare süreciyle yürütmek isteyen bir bakan olarak oldukça mutluluk verici bir durum. Ayrıca, bunların bir kısmı ayrıntılı rapor, bir kısmı kısa düşünce, görüş ve öneri olmak üzere toplamda olarak 45 bin 636 ayrı görüş bildirildi. Buradan görüş bildiren, kanaat ifade eden kişilere teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Ortaya çıkan veriler ışığında açıklama yapan Bakan Tekin, “bu katkılara, tüm bu yapıcı sürece açığız” diyerek, “eğitim öğretim süreci ancak 86 milyon kişinin gerek gerçek gerek tüzel kişilerin gerek kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin katkısıyla desteklenirse o zaman güçlü bir altyapıya kavuşmuş olur.” Diyerek açıklama yaptı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800