Bakan Işıkhan: Bağkurluların emeklilikte prim gün sayısını düşüreceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağkur'luların emekli olabilmeleri için gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesine ilişkin, açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu SSK ve Bağkur emekli aylıklarındaki iyileştirmelerin önemli olduğunu vurgulayan Işıkhan, "Harika bir yıla başladık" şeklinde konuştu.

Bağkurluların prim gün sayısı düşürülecek

Bağkur'luların emekli olabilmeleri için gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesiyle ilgili soruya Işıkhan, "Bu konuyu Orta Vadeli Plan çerçevesinde hayata geçireceğiz, endişe etmeyin. Ancak bütçe disiplininden sapmamamız önemli. Ayrıca, kadınlara prim desteğini de değerlendireceğiz" yanıtını verdi.

Ev kadınlarına yönelik prim desteğiyle ilgili takvim sorusuna Işıkhan, "Bu konu gündemimizde, orta vadede detaylı olarak ele alacağız. Ancak, her şey bütçe disiplinine bağlı. Enflasyon hedefimize ulaştıkça refah artışı da yaşanacak. Refahtaki artışla birlikte her şey daha olumlu bir hal alacak" ifadesini kullandı.

Esnek ve uzaktan çalışma modelleri

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu koordinasyonunda yapılan iş kanunlarına yönelik toplantının verimli geçtiğini belirten Işıkhan, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde politika kurulları büyük bir öneme sahip. Önemli politika stratejileri geliştiriliyor. Toplantıda, işleyiş açısından sorunlu olan 19 kanun maddesi ele alındı. Bu maddeler, uzun bir süredir geçerli olan maddelerdi. Bunların azaltılması yönünde adımlar atılacak" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Toplantıda esnek çalışma ve uzaktan çalışma gibi yeni modellerin ele alındığını belirten Işıkhan, ön görüşmelerin yapıldığını, ancak henüz bir takvim oluşturulmadığını belirtti.
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800