Az harcamayla sağlıklı beslenmenin yolları!

Sağlıklı bir yaşam tarzı her zaman bütçenizi zorlamak anlamına gelmez. Cep yakmadan nasıl sağlıklı kalabileceğinize dair altı önemli ipucu…

Sıfırdan pişirin: Evde yemek yapmak, dışarıda yemek yemekten çok daha ucuzdur. Genel olarak, bir restoranda bir öğün yemek satın almakla aynı fiyata evde üç öğün yemek yapabilirsiniz. Kendinizi pişirerek, yemeğinizin içinde tam olarak ne olduğunu bilme avantajını da elde edersiniz. Hangi yemeği yapacağım diye ilham almak için YouTube ve Instagram'daki yemek tariflerinden faydalanabilirsiniz.

Dondurulmuş meyve ve sebzeler satın alın: Markette mevsim yeşillikleri için harika fırsatlar bulabilirseniz kaçırmayın. Özellikle de mevsiminde tüketim hem bütçeniz hem de sağlığınız için oldukça faydalı. Ama meyve ve sebze en çok israf edilen gıdaların da başında gelir. Dondurulmuş meyve ve sebzeleri toplu olarak satın almak tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Ayrıca meyvelerin bozulup kokmasını da önlemeniz kolaylaşır.

İşlenmemiş gıda satın alın: Kahverengi pirinç, buğday veya yulaf gibi kepekli tahıllar, çeşitli besin maddeleri ve lif sağlar ve porsiyon başına daha fazla aldığınız için genellikle işlenmiş muadillerinden daha ucuzdur.

Suya geçin: Diyetinizden şekerli içecekleri çıkararak ne kadar tasarruf edebileceğinize şaşıracaksınız. Bir şişe kola yerine aynı fiyata 1 damacana su satın alabilirsiniz. Böylelikle hem yapay şekerin vücudunuza vereceği zarardan hem de ileride olası sağlık harcamalarından kurtulursunuz.

Pasta yerine meyve tüketin: Bir fincan kahvenin yanında satın aldığınız bir dilim pasta hem sağlığınızı hem de cebinizi sömürüyor. Pastalar genellikle çok fazla kimyasal madde kullanılarak imal edilirler ve barındırdıkları yüksek şeker ve kalori oranıyla sizi sağlıksız beslenmeye yöneltirler. Bunun yerine kahvenizi kuru üzüm, incir ya da kayısıyla yudumlamak çok daha sağlıklı ve akılcı olacaktır.

İlla spor salonu mu?: Ya gösterişsiz bir spor salonu bulun ya da alternatifleri keşfedin. Temel bir spor salonuna katılmak sizin için bir seçenek değilse, daha az, hatta ücretsiz olarak egzersiz yapabileceğiniz başka yollar da var! Mahalledeki parkta yürüyüp, koşabilirsiniz.

30'lu yaşlarda sigarayı bırakmak yaşam süresini artırıyor30'lu yaşlarda sigarayı bırakmak yaşam süresini artırıyorDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 30'lu yaşlarda sigara bırakıldığında, yaşam süresinin yaklaşık 10 yıl arttığını belirterek, önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800