Avrupa'ya otobüsle yolculuk dönemi: 100 Euro'dan başlıyor

Uçak fiyatlarının artmaya başlamasıyla, yurt dışına giden yolcular otobüsü tercih etmeye başladı. Avrupa'ya otobüsle yolculukta en kısa mesafe 100 Euro'dan başlıyor.

Güncelleme:

Tatil sezonunun açılmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen vize sorununa şimdi de uçak bileti fiyatlarındaki artış eklendi. Bilet fiyatı ve bagaj kolaylığı gibi nedenlerle son dönemde vatandaşlar otobüsle yolculuk yapmayı tercih etmeye başladı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, "İstanbul'da kalkan toplam bin 100 otobüs var, bunların yaklaşık 140 tanesi yurt dışına kalkıyor. Vize sorunu yaşanmasa bu seyahatler ikiye, üçe katlanacak" dedi.

İstanbul Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndan Balkanlar, Kafkaslar, Almanya, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Ukrayna gibi ülkelere onlarca yolcu taşınıyor.

En kısa mesafe 100 Euro

Ağırlıklı olarak Almanya'ya gidişlerin yoğun olduğu otogarda, vatandaşlar 100 Euro'dan başlayan fiyatlarla seyahat edebiliyor.

Yaz aylarında Almanya'ya her gün, Fransa'ya ise haftada 3 gün otobüs kalkıyor.  Bayrampaşa'dan Münih'e yolculuk yaklaşık 27 saat sürüyor.

İki valiz hakkı olan yolculara, ek valizlerinde de 'göz kararı' tarife uygulanıyor.

Etiketler otobüs Avrupa
Yorumlar
Kalan Karakter 800