Avrupa'nın en büyük ayakkabı üretim kapasitesi Türkiye'de

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, Türkiye'de ayakkabı ihracatının 920 milyon dolar seviyelerinde olduğunu söyleyerek, ayakkabı üretim kapasitesi olarak da Türkiye'nin Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise 6. büyük üretim merkezi olduğunu belirtti.

Güncelleme:

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, 26-29 Ekim tarihleri arasında Konya'da düzenlenen "Nobel MASTER SHOES Ayakkabı ve Çanta Moda Fuarı"nın açılışına katıldı ve burada ayakkabı sektörünün önemine dair açıklamalarda bulundu.

İçten, Konya'nın ülke genelinde ayakkabı üretiminde üçüncü sırada yer aldığını ve 35 milyon dolarlık ihracatla ekonomiye katkı sağladığını vurguladı.

Aynı zamanda Konya'da düzenlenen fuarın ihracata olumlu etkileri olacağına da değinen İçten, bu organizasyonun yeni pazarları beraberinde getireceğine inandığını dile getirdi.

Türkiye'nin ayakkabı ihracatı 920 milyon dolar

İçten, Avrupa'da ve global pazarlarda yaşanan ekonomik zorluklara rağmen, ayakkabı sektörünün adetsel bazda bir miktar ihracat düşüşü yaşasa da değer bazında artış gösterdiğini belirtti. Özellikle katma değeri yüksek ürünlerin ihracatının arttığını vurgulayan İçten, Türkiye'nin ayakkabı ihracatının yaklaşık 920 milyon dolar seviyesinde olduğunu açıkladı.

Ayrıca, Türkiye'nin ayakkabı üretim kapasitesinin 550 milyon çift olduğuna işaret eden İçten, bu kapasiteyle Avrupa'nın en büyük ve dünyanın altıncı büyük üretim merkezi olduklarını ifade etti. İçten, üretim kapasitesinin önümüzdeki yıllarda artması ve global markaların Türkiye'ye yeni yatırımlar yapmaya devam etmeleri beklentisini de paylaştı. Ayakkabı sektörünün Türkiye'de 350 bin kişilik bir istihdam yarattığını da ekledi.

Etiketler ayakkabı Üretim
Yorumlar
Kalan Karakter 800