Attila Köksal yatırım tavsiyeleri paylaştı

Attila Köksal, X hesabından yatırım tavsiyeleri içeren bir gönderiyi alıntılayarak kendi yorumlarını paylaştı.

Güncelleme:

   Yatırım bankacısı ve FODER danışma kurulu üyesi Attila Köksal, uzun vadeli yatırım tavsiyeleri içeren bir gönderiyi alıntılarak kendi görüşlerini aktardı. Düşük maliyetli borsa yatırım fonlarını öne çıkaran Köksal, miktar fark etmeksizin düzenli yapılan yatırımların zamanlla anlamlı bir hâle dönüşeceğinden bahsetti.

   Borsa İstanbul'da işlem gören yatırım fonlarının incelenmesini öneren Attila Köksal, "Ekteki paylaşımda uzun vadeli yatırım için bazı şirket tavsiyeleri var. Hepsi harika şirketler ama benim bireysel yatırımcılara tavsiyem, özellikle yurtdışı piyasalarda hisse senedi seçmek yerine borsa endekslerine düşük maliyetli borsa yatırım fonları ile (SPY ve QQQ gibi) zamana yayılmış, düzenli yatırımlar yapmalarıdır. Borsa İstanbul’da işlem gören borsa yatırım fonlarını da mutlaka inceleyin. Yatırımın büyüğü, küçüğü olmaz. Her ay yapacağınız 100, 500, 1,000 TL’lik yatırımlar hisse senetlerinde 20-25 senede anlamlı büyüklüklere ulaşacaktır. 'Hocam, 20-25 seneye kim öle, kim kala' demeyin, büyük bir çoğunluğunuz hala hayatta olacak. Kendiniz için geç olduğunu düşünüyorsanız, çocuklarınız için yatırım yapın. 'Bu bir yatırım tavsiyesi değildir' demeyeceğim, bal gibi yatırım tavsiyesidir!!!" değerlendirmelerinde bulundu.

Attila Köksal kimdir?

   1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Attila Köksal, 1985’te Drexel Üniversitesi’nden MBA derecesi aldı. 1991-1996 yılları arasında Inter Yatırım A.Ş.’de CEO olarak çalışan Köksal, Ünlü Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CFA Institute Yönetim Kurulu Üyeliği’ni de yürütmüş olan Attila Köksal, FODER Danışma Kurulu Üyeliği görevini icra etmektedir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800