Asgari ücrette ikinci toplantı tarihi belli oldu

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantısını 18 Aralık'ta yapacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın liderliğindeki komisyon, Bakanlık tarafından ev sahipliği yapılan toplantıda bir araya geldi. İşçi temsilcisi olarak TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren tarafında ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol başkanlık yaptı.

Bu yılki görüşmelerde önceki yıllardan farklı olarak, 5 kişilik TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez 4 işçi bir araya geldi. Kasiyer, sağlık çalışanı, enerji işçisi ve Karayolları'nda çalışan bir taşeron işçi, toplantıya katılarak yeni asgari ücretin belirlenmesi sürecine katkı sağladı.

Asgari ücret ne kadar?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş olarak belirlendi; vergiler ve kesintiler düştüğünde ise net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor. 

İşverene toplam maliyeti ise bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş. Bu rakamın 13 bin 414 lira 50 kuruşu brüt asgari ücreti, 2 bin 79 lira 25 kuruşu sosyal güvenlik primini ve 268 lira 29 kuruşu işveren işsizlik sigorta primini oluşturuyor.

Asgari ücret için ikinci toplantı ne zaman?

Asgari Ücret Tespit Komitesi, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek amacıyla çalışmalarına devam edecek ve ikinci toplantısını 18 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Etiketler Asgari Ücret
Yorumlar
Kalan Karakter 800