Asgari Ücret ve emekli zammı ne kadar olacak?

2023’ün son ayında artık beklentiler yavaş yavaş belli olmaya başladı. Asgari Ücret ve emekli zammı için milyonlarca vatandaş geri sayıma başladı.

Güncelleme:

2023’ün son ayında artık beklentiler yavaş yavaş belli olmaya başladı. Asgari Ücret ve emekli zammı için milyonlarca vatandaş geri sayıma başladı. Özellikle 16 milyonu direkt olarak ilgilendiren ve 85 milyonu da dolaylı olarak ilgilendiren bu zamlar ile birlikte herkesin hayatı etkilenecek. Peki, Asgari Ücret ve emekli zammı ne kadar olacak?

Asgari Ücret ve emekli zammı durumlarına karşı uzmanlar birbiri ardına beklentilerini yeniliyor. Buna göre son olarak ise SGK uzmanı Emin Yılmaz bu konu hakkında bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre ise en az %40 bir zam beklediğini ifade etti. Buna gerekçe olarak da enflasyon oranını gösterdi. 2. Dönem enflasyon oranı şuan için %38 olarak gerçekleşti. İşte bu noktada Asgari Ücret ortalama olarak 15 bin 963 TL olması gerekiyor. Ancak bunun için refah payı vs hesaplamaları gerekiyor. Dolayısı ile gelecek olan zammın en az %40 ve üzerinde olması tahmin ediliyor.

Asgari Ücret ve emekliye zam ne kadar olacak?

Asgari Ücrette durum az çok belli iken emekli vatandaşlarda bu durum biraz daha karışık. Çünkü burada bir kök maaş durumu var. Hükümet ikili çözüm için masada uzun zamandır çalışıyor. Kök maaş alanlar ile birlikte diğer emekli vatandaşlara ayrı ayrı çalışmalar yapıyor. Bunun durumunda 2024 yılında emekli maaşlarına yapılacak olan zam daha da netleşecek.

Yorumlar
Kalan Karakter 800