Asgari ücret tamam! Kentsel dönüşüm kira desteği kaç lira olacak?

2023 yılı asgari ücreti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasıyla 11 bin 402 lira olarak belirlendi. Şimdi gözler kentsel dönüşüm kira desteğine çevrildi. Bu desteğin kaç lira olacağı merak konusu oldu.

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından, kira artışlarından etkilenen vatandaşların gündemi, kentsel dönüşüm kira destek paylarının yeniden değerlendirilmesi oldu.

2021'de İstanbul'da özellikle Fikirtepe bölgesindeki kentsel dönüşüm kira destekleri 1500 TL iken, bu rakamın yeni asgari ücret artışıyla orantılı olarak en az 14 bin TL olması bekleniyor. Ancak, mevcut kira destek ödemesi 3 bin 500 TL'de sabit kaldı.

Fikirtepe Platformu'ndan Çağrı: Kira destekleri artmalı

Fikirtepe Platformu, kira desteklerinin asgari ücretteki gibi ekonomik koşullara göre düzenli olarak güncellenmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Platform, "Şehir merkezinde 20 bin TL altında düzgün kiralık ev yok. Kira destekleri yüzde 100’e varan  enflasyon karşısında eridi. Evi kentsel dönüşümde olan vatandaşılar ekonomik krize girdi. Hükümet bir an önce kentsel dönüşüm kira desteğini enflasyon rakamlarıyla güncellemesi gerekiyor” açıklaması yaptı.

Ekonomik rahatlama ve kentsel dönüşümün hızlanması

Kentsel dönüşüme evini veren vatandaşlar, hükümetin asgari ücret artışını kentsel dönüşüm kira destek paylarında da uygulamasını ve böylece ekonomik zorluk çeken kişilere rahatlama sağlamasını bekliyor. Bu sayede, özellikle İstanbul'daki kentsel dönüşüm sürecinin hızlanacağını ifade ediyorlar.

Bayram tatili öncesi güvenli yolculuk için tavsiyelerBayram tatili öncesi güvenli yolculuk için tavsiyelerLastik üreticisi Goodyear, bayram tatili öncesi 9 günlük süre boyunca seyahat edecek olan sürücüler ve yolcular için, güvenli yolculuk tavsiyeleri verdi. İşte seyahate çıkacak sürücü ve yolcuların dikkat etmesi gerekenler...

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800