Asgari ücret ile ilgili zam Ne zaman açıklanacak? Toplantı tarihi açıklandı!

Asgari ücrete yapılacak zam milyonlarca vatandaş tarafından merakla takip ediliyor. Asgari ücretliler diğer çalışanları çok yakından ilgilendiren zam öncesi yapılacak ilk toplantı tarihi açıklandı.

Güncelleme:

İlerleyen günlerde asgari ücret tespit Komisyonu’nun yapacağı toplantı sonrası açıklanacak zamlı asgari ücret merak konusu oldu. 2024 yılı asgari ücreti ne kadar olacak? İşte tüm detaylar…

2024 yılı asgari ücret zammı

Aralık ayına girilmesi ile birlikte Asgari Ücret Tespit Komisyonu‘nun toplantı tarihi de belli oldu. Vatandaşlar tarafından yakından takip edilen toplantı öncesi cumhurbaşkanı açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret üzerinde yeterli bir zam yapılacağını belirtip vatandaşların enflasyona karşı ezilmeyeceklerinin altını çizdi. Asgari ücret toplantısı 11 Aralık Cuma saat 14:00’te yapılacak.

Aralık Ayı’nın sonunda belli olacak

Asgari ücret için görüşmeler ilk olarak yapılacak olup sonrasında işçilerin temsilcisi olan Türk-iş ile yapılıp ardından ay sonuna kadar görüşmeler devam edecek. İşçiler, hükümet ve işverenin yakından takip et toplantı 15 kişilik bir komisyon tarafından belirlenecek. Kararlar en az on Üyenin katılımı dahilinde toplanan oy çoğunluğu üzerinden alınacak. Oyların işte olması durumunda komisyon başkanının bulunmuş olduğu tarafın çoğunluğu kararda etkili olacak. Vedat Işıkhan konuyla ilgili asgari ücrete yılda bir kere zam yapılacak şekilde çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni asgari ücreti duyuracak

7 milyona yakın vatandaşın asgari ücret ile ilgili görüşmeleri başlaması için geri sayım devam ediyor. Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar ücreti ne kadar olacak konusunda araştırmalara devam ediyor. Toplamda 15 yıldan oluşan Tespit Komisyonu 11 Aralık Cuma günü toplantıda yeni ücret hakkında konuşacak. İlk toplantı Sosyal güvenlik Bakanlığı’na yapılacak. Toplantı lütfen Türk-İş ile birlikte yapılacak. Aralık ayı süresince devam edecek toplantılar sonucunda oy çoğunluğu ile bir karara varılacak. Geçtiğimiz yıl yapılan ara zamlar ile birlikte asgari ücrette %34 oranında bir artış yapılarak 11.402 TL’ye kadar yükseltilmişti. Alınacak yeni karar vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800