Arı yetiştiricilerine destek ödemeleri belli oldu! İşte ödenecek olan o tutar…

Organik arı yetiştiriciliği yapan insanlara yapılan yardımlarda kovan başı ödenecek olan destek belli oldu.

Güncelleme:

Organik arı yetiştiriciliği yapan insanlara yapılan yardımlarda kovan başı ödenecek olan destek belli oldu. Kovan tespitleri ile birlikte yapılacak olan ödemeler kapsamında özellikle son tarihin 29 Aralık olması bekleniyor. Buna göre ödemelerde bu tarihten önce hesaplara geçmeye başlayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yazı resmi gazetede yayınlandı. Buna göre yazıda yer alan 30 TL destek ödemesi yılın sonuna kadar hesaplara yansıyacak. Kovan başına verilecek olan 30 TL destek ile birlikte arıcıların sahip olduğu kovanların tespiti de yapılacak.

Arı yetiştiricilerine destek ödemeleri belli oldu! İşte ödenecek olan o tutar… resim: 0

Arıcılara destek yazısı resmi gazetede

Tebliğe göre organik arıcılık faaliyetleri içerisinde işlemler yapan kişiler için ödemeler, başvuru şartları, başvuru yöntemi, başvuru durumu ve ödeme süreleri gibi konular gazetede yer aldı. 22 Aralık tarihine kadar başvurularını yapacak olan kişiler için en geç başvuru tarihi 29 Aralık.

Destekleme ödemesine hak kazanan arıcılar ise ödemelerini yılın ilk ayı ile birlikte alabilecek. Net bir tarih olmasa da 2024 Ocak ayı itibari ile destek ödemelerinin hesaplara geçmesi bekleniyor.

Etiketler arı destek
Yorumlar
Kalan Karakter 800