Araç alım satımlarında yeni dönem! Daha hızlı çözüme kavuşturulacak

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, Adalet Bakanlığı ile yaptıkları iş birliği sonucunda araç alım satımıyla ilgili yaşanan sorunların mahkeme sürecine gerek kalmadan hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabileceğini belirtti.

Güncelleme:

Aydın Erkoç, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı olarak, Türkiye genelinde 70 bin motorlu araç satıcısı bulunduğunu ve yılda 10 milyon aracın alınıp satıldığını ifade etti. Araç alım satım süreçlerinde karşılaşılan sorunlardan bahsederek, özellikle kilometre sıfırlama ve kazalı araçların kusursuz gibi lanse edilmesi gibi durumların yaşandığını vurguladı.

Erkoç, bu büyük hareketlilik içerisinde ortaya çıkabilecek eksiklikleri çözmek adına aktif adımlar attıklarını belirtti.

Hızlı bir şekilde çözülecek

Erkoç, araç alım satımına ilişkin sorunların çözülebilmesi için Adalet Bakanlığından arabuluculuk ve alternatif uyuşmazlık yetkisi aldıklarını anlatarak, "Tahkim oluşturduk. MASFEDTAM adıyla oluşturulan tahkimde, Türkiye genelinde yaşanan her türlü sorunlu araç alım satımlarına ilişkin konuyu, artık mahkemeye gitmeden, hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağız. Böylece devletin yükünü de azaltacağız." açıklamalarında bulundu. 

Erkoç, MASFEDTAM'ın şu anda sadece Ankara'daki Otonomi'de faaliyet gösterdiğinin altını çizerek, yakın zamanda Türkiye'nin her yerinde bu hizmeti vermek istediklerini belirtti. 

Zarar ödenmezse icra takibi başlatılıyor

Tahkim sürecinin işleyişini de anlatan Kılınç, "Başvurunun ardından karşı tarafı davet ediyoruz. Tarafların karşılıklı anlaşmaları ve mağduriyetin giderilmesi için köprü görevi yapıyoruz. Belirlenen zarar ödenmezse icra takibi başlatılıyor." ifadelerini kullandı.

Kılınç, başvuru konusuna göre ücretin belirlendiğini de dile getirerek, şunları kaydetti:

"Mahkemelere verilen ücretten daha düşük ücret alınıyor. Zaten ücret de hakemlere veriliyor. Biz herhangi bir ücret almıyoruz. Vatandaşlarımızın, araç alım satımlarında 'Ortaya çıkacak anlaşmazlıkta tahkim yetkilidir.' yazılı bir dilekçeyi karşılıklı imzalamaları, yaşanan sorunların daha hızlı çözülmesini sağlayacaktır."

Nasıl başvurulur?

MASFEDTAM Başkanı Salih Kılınç ise başvuruların "0 (312) 282 46 46" numaralı telefon aranarak yapılabileceğini ifade ederek, "Başvuruları hemen değerlendirmeye alıyoruz. Sorunları en fazla 1 hafta içinde çözüme kavuşturmak istiyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız 'www.masfedtam.com.tr' adresinden ayrıntılı bilgilere ulaşabilir." diye konuştu.

Etiketler araç
Yorumlar
Kalan Karakter 800