Araç alacak engelliye müjde! Vergisiz limit yükselecek

Araç alacak engellilere uygulanan vergiler dahil 450 bin TL sınırın yükseltilmesi için adım atıldı.

Engellilerin ve engelli yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmak adına hayata geçirilen bazı uygulamalar bulunur. Bunlardan biri de araç alacak engellilere Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti olması. Bu noktada iki önemli ayrıntı söz konusu:
1) Yüzde 90 ve daha fazla engelli, ÖTV muafiyetinden yararlanarak taşıt aldığında, kendisi kullanamıyor. Şoförü veya yakını kullanıyor.
2) Aracı alacak engelli, engel derecesine (en az yüzde 40 olmalı) göre taşıtı kendisi kullanmak için özel tertibat yaptırıyor.

450 BİN 500 LİRA SINIRI

Her iki durumda da ÖTV muafiyeti, tüm binek otomobillerde motor silindir hacmine bakılmaksızın bu yıl için vergiler dahil 450 bin 500 lirayı geçmeyen araçlarda uygulanıyor. Yükselen araç fiyatları nedeniyle bu limitin artırılması talep ediliyordu.

'EN KISA ZAMANDA MÜJDESİ VERİLECEK'

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Meclis’te Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında sevindiren haberi verdi. Bayram, “Engelli vatandaşlar 450 bin lira ÖTV limitli araçları alabiliyor, onun üstünü alamıyorlar maalesef. Bu noktada gerekli düzenlemelerin yapılması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Maliye Bakanlığımız, Gelir İdaresi Başkanlığımız ve grubumuzla da konuşarak bir noktaya getirdik. İnşallah en kısa zamanda bunu çözmenin müjdesini de vereceğiz” dedi.

Kimler ÖTV muafiyetinden yararlanarak otomobil alabilir?Engellilerin ve engelli yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmak adına hayata geçirilen bazı uygulamalar bulunur. Engelli sürücülerin ve sürücü yakınlarının en çok merak ettiği sorulardan biri “Araba almak için yüzde kaç rapor lazım?

 

İşte engelli bireylere verilen destekler Her yıl ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ olarak anılıyor. Dünyada yaklaşık 1 milyar engelli var. Engelli bireylerin hem iş hayatına hem de toplumsal hayata katılabilmeleri için destekler veriliyor. İşte engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran destekler...

 

Etiketler engelli Haber ötv
Yorumlar
Kalan Karakter 800