Antalya'da aralık ayında turist rekoru kırıldı

Antalya, turizm sektöründe oldukça aktif bir yıl geçirdi. Aralık ayında hava yoluyla gelen turist sayısında bir rekora imza atıldı ve yılbaşı haftasında şehir, 121,139 yabancı misafiri ağırladı.

Güncelleme:

23-30 Aralık tarihleri arasında, Yılbaşı haftasında, Antalya'daki iki havalimanında yoğun bir turist akını yaşandı ve bu dönemde gelen turist sayısı tarihi bir rekora imza attı. Antalya, Akdeniz'in önde gelen turizm merkezlerinden biri olarak, bu dönemde hava yoluyla toplam 121,139 turisti ağırladı.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Aralık ayında hava yoluyla gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 7 artarak 302,505 kişiye ulaştı. Bu, 2019'da turizmde rekor yılı olan 227,701 turist sayısına kıyasla ise yaklaşık yüzde 32'lik bir artışı temsil ediyor. 

Elde edilen bu sayılar, Antalya ve Gazipaşa havalimanları dış hatlar terminallerinde Aralık ayında kaydedilen en yüksek veri olarak tarihe geçti. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, turizm sektörünün rekorlarla dolu bir yıl geçirdiğini ifade etti. Ancak, 2023'e umutla başlamış olmalarına rağmen, deprem nedeniyle tüm Türkiye'nin sarsıldığını belirtti. Bu durumun turizmde rezervasyonlarda bir duraklamaya neden olduğunu vurgulayan Saatçioğlu, sektördeki zorluklara rağmen iyimser bir bakış açısıyla geleceğe odaklanmayı sürdürdüklerini söyledi.

Antalya'da aralık ayında turist rekoru kırıldı resim: 0

Türkiye'nin ve Antalya'nın çok hızlı toparlanmaya girdiğini dile getiren Saatçioğlu, "Özellikle 15 Temmuz'dan sonra güzel rezervasyonlar almaya başladık. Hedefimiz 2019'u geçmekti, bu yıl hedefi gerçekleştirdik." dedi.

Turizmin olumsuz her olaydan hemen etkilendiğini ifade eden Saatçioğlu, dünya genelinde yaşanan ekonomik krizlerin, savaşların, gergin ortamların etkilerini turizmcilerin hissettiğini belirtti.

Özellikle Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın Türkiye'yi direkt etkilediğini hatırlatan Saatçioğlu, bu yıl bu pazarlarda da toparlanma olduğunu ve Rusya'dan Türkiye'ye 5 milyonun üzerinde turist geldiğini bildirdi.

Etiketler Antalya
Yorumlar
Kalan Karakter 800