Ankara'da kırmızı ette sabit fiyat uygulaması başladı

Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) ile Et ve Süt Kurumu (ESK) arasında gerçekleştirilen anlaşma çerçevesinde, ramazan ayı süresince Derneğe üye marketlerde kırmızı et fiyatları sabitlendi.

Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) ile Et ve Süt Kurumu (ESK) arasında gerçekleştirilen anlaşma çerçevesinde, ramazan ayı süresince Derneğe üye marketlerde kırmızı et fiyatları sabitlendi. Bu protokol kapsamında, vatandaşların ramazan boyunca kırmızı eti piyasa fiyatının altında temin edebilmeleri için fiyatlar istikrarlı bir şekilde belirlendi.

Ankara PERDER üyesi marketlerde, dana kıyma kilogram başına 324 lira, dana kuşbaşı ise 354 lira olarak satışa sunuluyor. 

Abidinpaşa'daki bir marketin müdürü olan İbrahim Ünsal, yaptığı açıklamada, bu uygulamanın memnuniyet verici olduğunu ve vatandaşları olumlu şekilde etkilediğini belirtti. Ünsal, kıyma ve kuşbaşı fiyatlarını sabit tuttuklarını ve uygulamanın ardından et reyonlarında hareketlilik yaşandığını ifade etti.

Ünsal, vatandaşların sabit fiyatlı etleri tercih ettiğini belirterek, uygulamaya destek olan herkese teşekkür etti. Ayrıca, "Bu kararın çok yerinde ve doğru olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

İstanbul'da da fiyatlar sabitlendi

İstanbul'da da Et ve Süt Kurumu (ESK) ile İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) arasında yapılan benzer bir protokolle, ramazan ayı süresince kırmızı et fiyatlarının sabitlenmesine başlanmıştı.
 
 
 
 
 

Etiketler kırmızı et Ankara
Yorumlar
Kalan Karakter 800