Amerika’nın yüksek hızlı treni güneş enerjisiyle çalışacak

Kaliforniya Yüksek Hızlı Tren Kurumu yıllar önce başlayan yüksek hızlı tren projesini güneş enerjisiyle çalışan yüksek hızlı tren projesine dönüştürdüğünü duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte Amerika'nın yüksek hızlı treni güneş enerjisiyle çalışabilecek.

Güncelleme:

Kaliforniya Yüksek Hızlı Tren Kurumu, 552 dönümlük bir alanı kaplayan güneş panelleri tarafından üretilecek olan 44 megawatt enerji ile treni çalıştırma planının detaylarını açıkladı.

Trenin üzerinde bulunan bataryalar, 62 megawatt saat enerji depolamayı hedefliyor. Bu enerjinin büyük bir kısmı, saatte 354 kilometreye kadar hıza ulaşabilecek treni hareket ettirmek için kullanılacak. 

Kaliforniya Yüksek Hızlı Tren Kurumu'nun Planlama ve Sürdürülebilirlik Direktörü, Margaret Cederoth, kurumun kendisinin sahip olacağı ve işleteceği 200 milyon dolarlık  kamu hizmeti ölçeğinde bir enerji sistemi garanti altına almak amacıyla çeşitli enerji tedarikçileriyle görüşmelerin devam ettiğini ifade etti

Trenin rotası üzerinde, Los Angeles, Central Valley, Fresno ve San Jose gibi önemli şehirler bulunacak. Şu anda projenin 191,5 kilometrelik bir bölümü üzerinde inşaat çalışmaları yürütülüyor. İlk aşama, San Francisco'daki Merced ile Los Angeles'taki Anaheim arasındaki 836,8 kilometrelik hattın tamamlanmasına odaklanmış durumda. İkinci aşamada ise, trenin kullanımına hazırlık kapsamında var olan bağlantıların iyileştirilmesi hedefleniyor.

Amerika’nın yüksek hızlı treni güneş enerjisiyle çalışacak resim: 0

Bununla birlikte, proje, başlangıcından bu yana bir dizi zorlukla karşılaştı. Özellikle, yüksek hızlı trenin rotasının Kaliforniya'nın Central Vadisi'nden geçmesi konusunda birçok eleştiri yapıldı. Ancak, Kaliforniya Yüksek Hızlı Tren Kurumu'nun CEO'su Brian Kelly, bu bölgeyle sağlanan bağlantının, projeye avantaj sağlayan kilit bir unsur olduğunu belirtti.

128 milyar dolar maliyet

Devletin 1287,5 kilometrelik bölümünü birbirine bağlayacak bu hızlı tren projesi 2008'de onaylandığında, tahmini maliyeti 33 milyar USD idi ve planlanan açılış tarihi 2020'ydi. Proje “Mesafesinde göre dünyanın en pahalı ve en yavaş mermi treni olacak” diye Elon Musk tarafından da eleştirilmişti.  2023'te, sistem henüz bitirilmiş değil ve şimdiye kadar 19,8 milyar USD  harcandı. toplam tahmini maliyet 128 milyar USD olacak.

Ancak, Kaliforniya Yüksek Hızlı Tren Kurumu , ilk onayının üzerinden 15 yıl geçtikten sonra geçen  yeni sistemin artık tamamen güneş enerjisiyle çalışacağını,  çevre dostu bir olacağını duyurdu

Etiketler güneş enerjisi
Yorumlar
Kalan Karakter 800