Amazon yüzlerce çalışanını işten çıkaracak

Amazon, stratejik bir yöneliş kapsamında bir dizi karar alarak yüzlerce çalışanını işten çıkarma kararı aldı.

Güncelleme:

Prime Video ve Amazon MGM Studios'un Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Hopkins, çalışanlara gönderdiği notta, şirketin uzun vadeli hedeflerine uygun olarak atılan bu adımlardan bahsetti.

Hopkins, sektörün hızla evrim geçirdiğine dikkat çekerek, uzun vadeli başarı için öncelikli olarak yatırımlara odaklanmanın önemine vurgu yaptı. Yatırımları artırırken, belirli alanlardaki yatırımları revize etme veya durdurma ihtimalinin söz konusu olduğunu belirten Hopkins, bu kapsamda Prime Video ve Amazon MGM Studios organizasyonlarında çalışan birçok kişinin işine son verileceğini açıkladı.

Twitch'ten yeniden yapılandırma kararı

Hopkins, bu zorlu kararın verilmesinin ardından etkilenen çalışanlara destek sağlamak amacıyla özel paketler sunacaklarını ifade etti. Aynı zamanda, Amazon'a ait olan Twitch'in CEO'su Daniel Clancy de benzer bir zorunlu güncellemeyi içeren bir blog yazısı yayımladı.

Clancy, Twitch'in iş gücünü yeniden yapılandırma kararı aldıklarını belirterek, şirketin mevcut ölçeği ve gelecekteki büyüme beklentilerine göre organizasyonlarını boyutlandırdıklarını ifade etti. Twitch, bu karar kapsamında 500'ün biraz üzerinde çalışanını işten çıkarma kararı almıştı. 

Etiketler Amazon
Yorumlar
Kalan Karakter 800