Altında tarihi zirveler yaşanırken uzmanlar yeni yılda tahminlerini açıkladılar!

Gram altın birçok defa tarihi zirve denemesi yaşarken Pazartesi gecesinde görülen yeni rekorlarda biraz olsun altında tepki satışlarının yaşanmasına neden oldu.

Güncelleme:

Gram altın birçok defa tarihi zirve denemesi yaşarken Pazartesi gecesinde görülen yeni rekorlarda biraz olsun altında tepki satışlarının yaşanmasına neden oldu. Buna göre ons altın ilk defa 2145 $ seviyesini görürken gram altın ise 2 bin TL seviyesini aşmayı başardı. Art arda gelen bu rekorların ardından ise uzman isimler yeni yıl tahminlerini de açıklamaya başladılar. İşte detaylar…

Merkez Bankası tarafından yapılacak olan faiz artırımları ile birlikte yeni yılda artık faiz artırımı olmayacağının sinyalleri gelmeye başladı. Buna göre faiz artırımları konusunda önemli eşikleri bir bir geride bırakan Merkez Bankası artık yeni yılda faiz artırımı yapmayacak gibi duruyor. Bu haberler dahi altın ve doların daha rahat hareket etmesini sağlayacak. Çünkü faiz baskısı artık onlarda olmayacak.

Uzmanlar altın için yeni rakamlar veriyor

Gram altında 2024 yılında 2.500 TL rakamlarının görülecek olmasının tahmin edilmesi ile birlikte pek çok yatırımcı yönünü buna çevirmeye başladı. Uzmanların görüşleri de önce 2.500 TL sonrasında ise 2.700 TL seviyelerinin gram altın için konuşulacak olması. Ons altında ise 2.300 $ seviyelerinin konuşulması ise çokta uzakta olmayacak. 2023 yılında yatırımcısına %73 oranında kazandıran gram altın 2024 yılında da kazandırmaya devam edecek.

Yorumlar
Kalan Karakter 800