Altın alacaklar dikkat! Ons güçlü duruşunu devam ettiriyor mu? Uzmanlar yorumladı…

Uzun dönem yatırım yapmak isteyen kişilerin bir numaralı adresi olan altın, son zamanlardaki yükselişi ile yatırımcısını mutlu etmeyi sürdürüyor.

Güncelleme:

Uzun dönem yatırım yapmak isteyen kişilerin bir numaralı adresi olan altın, son zamanlardaki yükselişi ile yatırımcısını mutlu etmeyi sürdürüyor. Özellikle döviz kurlarında yaşanan yüksek volalite altının güçlü durmasını sağlayan en önemli etkenlerden bir tanesi olarak gözüküyor.

Altın fiyatları dalgalanmasını sürdürürken yüksek volaliteden dolayı fiyatların yukarı yönlü baskısı tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle ABD’den gelen enflasyon verileri ile birlikte yükselişini sürdüren sarı maden, yatırımcısını mutlu etmeye devam ediyor.

Uzun zamandır 1980 dolar olan ons altın, 2000 dolar seviyesini test ediyor. Buna nazaran altındaki bu hareketliliğin devam edeceği konusunda uzmanlar hemfikir görünüyor. Yükselişini sürdürmesi durumunda ise altının ilk hedefinin 1991 dolar, ardından da 2003 dolar olması bekleniyor. Ayrıca 1976 dolar olan direncin kırılması durumunda da aşağı yönlü düşüşler görülebilir.

Altın yükselecek mi?

Altın için en kritik engel 1991 dolar seviyesi gözüküyor. Eğer ki ons bu seviyeyi aştığı takdirde o zaman yükselişin fitili ateşlenebilir. Ancak alt tarafta 1976 dolar barajı bulunuyor ve bunun altına inmesi durumunda da 1950 dolar ilk hedef olarak gözüküyor. Özellikle yılın son çeyreğine girerken açıklanan enflasyon verileri, küresel ekonomik durum ve özellikle Filistin – İsrail savaşının altının yükselmesindeki en büyük neden olduğu düşünülüyor.

Etiketler Altın ons
Yorumlar
Kalan Karakter 800