Alibaba'dan Türkiye'ye 2 milyar dolarlık yatırım planı

Çinli e-ticaret devi Alibaba Türkiye'ye "gelecek dönemde" 2 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alibaba Grup Başkanı Michael Evans ve Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin'i kabul etti.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Alibaba Grup Başkanı Michael Evans, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Evans, açıklamaya göre, "Türkiye'ye gelecek dönemde 2 milyar dolarlık yatırım planlarını olduğunu" ifade etti. Yatırımın gerçekleşeceği dönem belirtilmedi.

Trendyol'da 76,1 payı var

Türkiye’ye duydukları güven neticesinde bugüne kadar Trendyol aracılığı ile Türkiye’ye 1,4 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını anlatan Alibaba Grup Başkanı Michael Evans, Trendyol'un uluslararası büyüme stratejisini desteklediklerini aktardı. Evans Türkiye’nin, dünyanın lider e-ihracat ülkesi olma potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Alibaba 2018 yılında Trendyol’a yatırım yapma kararı almıştı. Trendyol’dan yapılan açıklamaya göre Çinli e-ticaret devinin mevcut payı yüzde 76,1 seviyesinde bulunuyor.

Evans'tan TEKNOFEST ve Filenin Sultanları'na övgü

Alibaba Grup Başkanı Evans, Trendyol'un da sponsorları arasında yer alması dolayısıyla Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'i de yakından takip ettiğini belirterek, bu organizasyonu Türkiye'nin dünya arenasında söz sahibi bir teknoloji oyuncusu olduğunun ispatı olarak gördüklerini anlattı.

Aynı zamanda altın madalya sahibi bir olimpiyat sporcusu olan Evans, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın dünya çapındaki başarılarını da yakından takip ettiğini kaydederek, Trendyol'un spora ve sporculara verdiği destekten de son derece memnun olduklarını aktardı.

Alibaba nedir?

Alibaba.com olarak da bilinen Alibaba Group Holding Limited, e-ticaret, perakende, internet ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren çokuluslu bir Çin teknoloji şirketidir.

Etiketler Trendyol Yatırım
Yorumlar
Kalan Karakter 800