AKOM'dan İstanbul için hafta sonu uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı bildirerek, uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli illerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde yağışlar meydana gelmesi tahmin ediliyor.  Edirne ve Kırklareli çevrelerinde başlayacak olan yağışlar zaman içinde havanın soğumasıyla birlikte kuvvetli karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar şeklinde olacak. 

Yağışların etkisiyle sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

AKOM uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada ise bugün İstanbul'da hava sıcaklığının 17 dereceye kadar çıkacağı belirtildi. Açıklamada, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı bildirildi. 

Sıcaklıkların yarın öğle saatlerinden itibaren kuzeyden esen rüzgarın etkisiyle 8 ila 10 derece birden azalarak kış değerlerine gerileyeceği ifade edilen açıklamada, ayrıca yer yer kuvvetli sağanak geçişlerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor. Açıklamada, yarın öğle saatlerinden itibaren pazar sabahına kadar sürecek olan yağışların, şehrin kırsal ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur, zaman zaman ise kar şeklinde etkili olabileceği konusunda uyarı yapıldı. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800