AKOM saat vererek fırtınaya karşı uyardı! İstanbullular dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), akşam saatlerinden itibaren kent genelinde etkili olması beklenen yağışlı havanın beraberinde fırtına getireceğini duyurdu.

AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre, kentte hafta sonu etkili olan soğuk ve yağışlı havanın etkisini kaybetmesiyle birlikte, akşam saatlerinden itibaren bölgeye Orta Akdeniz üzerinden yeni bir alçak basınç sisteminin girişi bekleniyor. Bu sistem, güneyin ılık ve nemli havasını bölgeye taşıyarak rüzgarın lodos (güney-batı) yönlerinden kuvvetlenmesine neden olacak. Kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 kilometre/saat) esen rüzgarın, kısa süreli hamlelerle beraberinde sağanak yağmur geçişlerine yol açması tahmin ediliyor.

Sıcaklık değerleri, kışın 4-8 derece arasında seyrederken, hafta boyunca artarak bahar değerleri olan 15-18 dereceye yükselecek. Bugün 22.00 ile yarın 10.00 saatleri arasında il genelinde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı İstanbulluların hazırlıklı ve tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800