Airbnb üzerinden kiraladığı evde aylarca bedava kaldı! Üstelik bir de ev sahibine dava açtı!

Airbnb üzerinden ev kiralayan bir kişi bu evde tam 520 gün boyunca kira vermeden kaldı. Üstelik o güne kadar verdiği paraları geri alabilmek için dava açtı.

Güncelleme:

Olayın geçtiği yer Los Angeles. Los Angeles’te bir ev sahibi kiracının ödeme yapmadığı halde evini gasp ettiğini ve çıkmadığını belirtiyor. Bunu yargıya taşıyan adam ikinci bir şok ile de burada karşılaştı. Çünkü evinde kira vermeden oturan adamda bir karşı dava açtı ve o güne kadar verdiği tüm paraları geri istedi.

Los Angeles’te CrestWood Hills mahallesinde yaşanan olay akıllara durgunluk verecek cinsten. Bir kişi evinin misafirhanesini airbnb üzerinden kiralamak istedi. Üstelik kiracı ile bir de kira sözleşmesi yapan adam sözleşme sona erdikten sonra kiracısını tam 520 gün çıkartamadı. 13 Eylül 2021 – 19 Mart 2022 tarihleri arasında sözleşme imzalayan taraflardan kiracı hala evden çıkartılamadı.

Kiracı evi adeta gasp etti

Ev sahibi tarafından birkaç kez evin tamiri için tamirci dahi gönderilmiş ancak adam tamircileri içeri almamış. Üstelik evin içerisinde de oturmaya devam etmiş. Ev sahibi üstelik bu ilişkiyi sonlandırmak için Airbnb ile de iletişime geçti. Airbnb yetkilileri de kiracıya ulaştı ancak hiç beklemedikleri bir tepki ile karşılaştı. Kiracı Hirschhorn kiralama süresinin dolduğunu kabul etti ve mülkü terk etmediğini de söyledi. Yani ev sahibinin haklı olduğunu belirtti.

Gecelik olarak 105 dolara anlaşılan evde Haziran 2023’te dava açan ev sahibi o zaman için 40 bin dolardan daha fazla alacağı olduğunu söyledi. Kiracı ise evden çıkış yapması için ev sahibi tarafından taciz edildiğini, rahatsız edildiğini belirterek karşı bir dava açtı ve ödediği diğer paraları da istedi. Bakalım sonuç nasıl olacak?

Etiketler Airbnb
Yorumlar
Kalan Karakter 800