Airbnb, evlerin içine kamera yerleştirilmesini tamamen yasakladı

Ev kiralama platformu Airbnb, evlerin içine güvenlik kamerası konulmasını tamamen yasakladığını açıkladı.

Ev kiralama platformu olarak bilinen şirket Airbnb, ev sahipleri ve konukları doğrudan ilgilendiren önemli bir politika değişikliğini duyurdu. Firma, dünya genelinde kiralanmış evlerdeki gizli kamera kullanımını tamamen yasakladığını bir blog gönderisi aracılığıyla açıkladı. Airbnb, bu adımı misafirlerin "mahremiyetine öncelik verme" amacıyla attığını belirtti.

Şirket önceki politikasında, oturma odası veya koridor gibi "ortak alanlar" olarak kabul edilen bölgelere belirli koşullar altında güvenlik kamerası yerleştirmeye izin veriyordu. Ancak bu durum, ilanlarda kamera bulunduğunu belirtme ve kameraları açıkça görünür bir konuma yerleştirme şartına bağlıydı. Banyo ve yatak odası gibi özel alanlara kamera yerleştirmek ise yasaktı. Ancak bugün alınan karar, ev içinde hiçbir şekilde kamera kullanımına izin verilmeyeceğini gösterdi. Bu yeni politika 30 Nisan'da yürürlüğe girecek ve evin dışına güvenlik kamerası yerleştirme konusunda ise belirli şartlar sağlandığında serbest olacak.

Kameraların konumu belirtilecek

Bu doğrultuda, ev sahipleri ilanlarda dışarıda kamera bulunduğunu ve kameraların konumunu belirtmek zorunda kalacak. Dış mekanlara yerleştirilen ve iç mekanları izleyen kameralara ise izin verilmeyecek. Ayrıca, "mahremiyet alanı" olarak kabul edilebilecek belirli dış mekanlarda da kamera kullanımı yasaklanacak.

Airbnb'nin bu politika değişikliği, farklı ülkelerdeki konukların gizli kamera şikayetlerinin artmasının ardından geldi. Ancak, ev içindeki kameraların tamamen yasaklanmasının, gizli kameraların önlenmesine ne kadar etkili olacağı henüz bilinmiyor. 

Airbnb'nin Topluluk Politikası ve Ortaklıklardan Sorumlu Başkanı Juniper Downs, "Amacımız, topluluğumuza Airbnb'den neler bekleneceği konusunda daha fazla netlik sağlayan yeni ve net kurallar oluşturmaktı. Bu değişiklikler konuklarımıza, ev sahiplerimize ve gizlilik uzmanlarımıza danışılarak yapıldı. Politikalarımızın küresel topluluğumuz için işe yaramasını sağlamak amacıyla geri bildirim almaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu. 

Etiketler Airbnb
Yorumlar
Kalan Karakter 800