AFAD’dan uyarı: 26 Kasım Pazar günü Türkiye genelinde fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı!

Yeni meteoroloji raporuna göre 26 Kasım Pazar günü için uyarı yapıldı. Birçok ilde beklenen hava durumu koşullarıyla ilgili detaylar, Bakan Yerlikaya tarafından yapılan bir uyarı mesajıyla iletildi. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, raporun detaylarını paylaşarak halkı bilgilendirdi.

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün en son değerlendirmesine göre, yağışlar Marmara'nın güney ve batı bölgeleri, Ege, Akdeniz, Doğu Akdeniz'in kuzey ve batı kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzey ve batı bölgelerinde yoğun bir şekilde etkili olacak. Ayrıca, Batı Akdeniz'in doğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Son değerlendirmelere göre, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege bölgesinde yağışlar kuvvetli (30-60 kg/m2) olacak. Muğla kıyıları ile Edremit Körfezi'nde ise yağışlar çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (60-100 kg/m2) olması bekleniyor. Buna göre sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve hortum riski olabilir.

Son değerlendirmelere göre, Antalya'nın batı bölgelerinden itibaren başlayarak zaman içinde il genelinde ve Konya'nın güneybatısındaki ilçelerde, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar, Antalya'nın batısının kıyı kesimlerinde ve doğusunda çok kuvvetli (25-60 kg/m2), yer yer ise şiddetli (60-120 kg/m2) olması tahmin ediliyor.

AFAD'dan uyarı

26 Kasım Pazar günü için AFAD tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji'den alınan son verilere dayanarak, 44 ilimiz için Turuncu, 20 ilimiz için Sarı olmak üzere toplamda 64 ilimiz için meteorolojik uyarı verildiği belirtildi. Türkiye genelindeki 81 ilde, il AFAD Merkezleri 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline getirilmiştir.

Uyarı verilen illerde, vatandaşlara, valiliklere, kaymakamlıklara ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapıldığı ifade edildi. Özellikle çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Kuzey ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur uyarısı da yapıldı. Çoğu ilin valiliklerinden gerekli ku

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800