AFAD Acil Çağrı mobil uygulaması nasıl kullanılır?

Kahramanmaraş ve Gaziantep'de yaşanan depremlerin ardından, vatandaşlar için sosyal medyada konum bilgisi paylaşılarak yardım çağrısı yapılıyor. Bunun yanında AFAD Acil Çağrı mobil uygulamasından da acil yardım talepleri iletilebiliyor. Peki AFAD Acil Çağrı mobil uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

1 3 AFAD ACİL ÇAĞRI MOBİL UYGULAMASI
AFAD ACİL ÇAĞRI MOBİL UYGULAMASI

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde sabah saatlerinde 7.7 şiddetinde deprem meydana geldi. 10 ilde can kayıplarının her geçen saat arttığı haberleri gelirken, AFAD Acil Çağrı mobil uygulaması gündeme geldi. 

2 3 AFAD ACİL ÇAĞRI MOBİL UYGULAMASI NEDİR?
AFAD ACİL ÇAĞRI MOBİL UYGULAMASI NEDİR?

AFAD Acil mobil uygulaması, afet durumlarında daha fazla can kurtarmak ve daha çok vatandaşa ulaşmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirildi. AFAD Acil mobil uygulamasında,  tek tuşla acil çağrı, en yakın toplanma alanı ve afet eğitim videoları bulunuyor.

3 3 AFAD ACİL ÇAĞRI MOBİL UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?
AFAD ACİL ÇAĞRI MOBİL UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Uygulama hem App Store hem de Google Play Store üzerinden kolaylıkla ve ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor. İndirilen uygulamaya telefon numarası girilmesi gerekiyor.. Kısa mesaj ile gelen şifrenin girilmesi ve telefon numarasının doğrulanmasının ardından uygulama, TC kimlik numarasının girilmesi ve konum yetkisinin verilmesiyle aktif hale geliyor.

Uygulama üzerinden acil çağrılar oluşturulabiliyor. Toplanma alanları, afet bölgesindeki vatandaşlara bilgi ulaştırılması, 112 Acil Servis ile mesajlaşma bağlantısı ve diğer ulaşımlar için kullanılabilen uygulama internet üzerinden acil durum çağrısı yapmaya imkan sağlıyor. 

Android cihazlar için AFAD acil çağrı uygulaması

Apple için AFAD acil çağrı uygulaması

Yorumlar
Kalan Karakter 800