ABD'den Yeşil İklim Fonu için finansman

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Yeşil İklim Fonu'na 3 milyar dolarlık yeni bir finansman desteğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı'nda (COP28) konuşan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, "Gelişmekte olan ülkelerin dayanıklılığa, temiz enerjiye ve doğaya dayalı çözümlere yatırım yapmasına yardımcı olan Yeşil İklim Fonu'na 3 milyar dolarlık yeni bir taahhüt duyurmaktan gurur duyuyorum." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Harris, ABD'nin bu yıl içinde 9,5 milyar doların üzerine çıkan katkılarıyla, Başkan Joe Biden'ın 2024 için ortaya koyduğu 11 milyar dolarlık hedefle uyumlu hareket ettiğini belirtti. Ayrıca, iklim değişikliği kriziyle mücadele kapsamında yatırımlarına vurgu yaparak, yeni güneş panelleri, rüzgar türbinleri, elektrikli araçlar ve akü üretim tesisleri gibi projeleri anlattı.

Kamala Harris, 1,5 santigrat derece hedefine ulaşmak için daha fazla çaba harcanması gerektiğini ifade ederek, iklim bilimini inkar eden ve eylemi erteleyen liderlere karşı daha fazla hırs, hızlandırılmış çabalar ve cesur liderliklere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Etiketler ABD
Yorumlar
Kalan Karakter 800