AB, Rusya'ya yönelik 13.yaptırım paketini onayladı

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rusya'ya yönelik 13'üncü yaptırım paketini onayladı.

Güncelleme:

AB Dönem Başkanı Belçika'nın resmi sosyal medya hesabından, "AB ülkelerinin büyükelçileri, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı çerçevesinde 13'üncü yaptırım paketi üzerinde prensipte anlaşmaya vardı." paylaşımı yapıldı.

"Bu, AB tarafından onaylanan en geniş yaptırım paketlerden biri." ifadesi kullanılan paylaşımda, paketin 24 Şubat'ta resmen onaylanacağı belirtildi. 

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de "Rusya'ya yönelik 13'üncü yaptırım paketimize ilişkin anlaşmayı memnuniyetle karşılıyorum." dedi. 

"Putin'in savaş makinesini zayıflatmaya devam etmeliyiz." diyen von der Leyen, AB'nin Ukrayna dolayısıyla Rusya'ya uyguladığı yaptırım listesindeki kişi ve kuruluş sayısının 2 bini bulduğunu ve Rusya'nın insansız hava araçlarına erişimini daha da azalttıklarını söyledi. 

Yeni paketin içeriğine dair detaylar henüz açıklanmamış olmasına rağmen, yaklaşık 200 kişi ve kuruluşun yaptırım listesine ekleneceği öngörülüyor.

Belirtilen yaptırım paketinin onay süreci, 24 Şubat'ta başlayan savaşın ikinci yıl dönemine denk geliyor.

Yaptırımlar arasında neler bulunuyor? 

AB, bugüne kadar Rusya'ya yönelik 12 yaptırım paketini hayata geçirdi. Bu yaptırımlar, ticaret, finans, sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ürünler ve lüks ürünleri içeren geniş bir yelpazede etkili oluyor.  Rusya'dan AB'ye deniz yoluyla taşınan ham petrol ile bazı petrol ürünlerinin ithalatına getirilen yasak, uluslararası ödeme sistemi SWIFT'ten bazı Rus bankalarının çıkarılması ve birçok medya kuruluşunun faaliyetlerinin askıya alınması da yaptırımlar arasında bulunuyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800