81 ilin konut fiyat ve kira bedelleri zirve yaptı

Türkiye genelinde başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere konut metrekare satış fiyatları ve kira bedelleri zirve yaptı.

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut arzının azalması, kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle yıkılan binalardan kiraya çıkanların ve mültecilerin oluşturduğu talep gibi faktörler fiyat artışında etkili oldu.

Endeksa.com’un Ekonomist Dergisi’ne özel yaptığı çalışmayla Türkiye’nin 81 ilindeki konut metrekare satış fiyatları ile kiralarının son üç yıllık değişimini mercek altına aldık.

Ülkemizde ve dünyada pandemiyle birlikte insanların yaşam tarzında ciddi değişimler oldu; kapanmalarda evlerinde uzun süreler vakit geçiren, işleri evlere taşınan insanların yaşam alanlarından beklentileri de değişti.

Yağmurlu günlerde motivasyonunuz düşmesin!Yağmurlu günlerde motivasyonunuz düşmesin!Sabah yağan yağmuru gördünüz ve üzerinizi bir uyuşukluk kapladı, yatağınızı terk etmekte bir hayli zorlandınız ama önünüzde koca bir gün, sizi bekleyen işler var! Suratınızı asıp oturmak yerine motivasyonunuzu kazanmaya ne dersiniz?

SAYFİYELERE İLGİ ARTTI

Geniş balkonlu, bahçeli evler öne çıkarken, büyük kentlerde bunalanların bir kısmı da hayallerini erkene alıp Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki sayfiyelere taşındı. Taşınmaların ve yer değiştirmelerin artması, piyasaya sunulan yeni konut arzının azalması, öğrencilerin yurt ve barınma sorununun çözülmemesi, geçtiğimiz yıllarda kamu bankalarınca düzenlenen faiz indirimi kampanyasının etkisiyle hareketlenen konut piyasasında başta sayfiyeler olmak üzere birçok kentte konut fiyatları ile kiralar zirve yaptı.

Evlenme, boşanma, yeni eve çıkma gibi nedenlerle ülkemizde her yıl bir milyon adetlik yeni konut talebi oluşurken arzın azalmasıyla piyasanın dengesi bozuldu. Kira artışını düzenlemeye yönelik alınan tedbirler de ne yazık ki piyasada dengelerin oturmasına fayda sağlayamadı.

Dizilerden öğrenilen para dersleri!Dizilerden öğrenilen para dersleri! Netflix dizleri günlük yaşamımızda uygulanabilecek birçok öneri sunuyor! İşte çok sevilen Netflix yapımlarından öneriler ve öğrenilebilecek para dersleri!

 

Etiketler konut daire emlak
Yorumlar
Kalan Karakter 800