64 şehirde yağmur ve kar alarmı! İstanbul, İzmir, Ankara...

Meteoroloji 64 şehri uyardı! Şiddetli yağış ve kar ve geliyor! Evden çıkarken bir daha düşüneceksiniz...

Güncelleme:

Kış göründü. Yağmur ve kar kapıda! Meteorolojide her bir kente uyarı yapıyor. Neredeyse Türkiye'nin her bir yerinde yoğun yağış bekleniyor. Ancak meteoroloji bazı şehirlerde adeta alarm verdi. Kuvvetli sağanak, fırtına ve yağış beklenen şehirler nereler? İşte cevabı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle pek çok kenti uyardı. Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere 64 şehir kırmızı alarma geçmiş durumda. Özellikle Marmara bölgesi başta olmak üzere yağışların yoğunlaştığı yerler arasında Ege, İç anadolu ve akdenizin bazı bölümleri bulunuyor. Bu bölgelerde oturanlar yağışlara muhakkak dikkat etmeli.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak konusunda uyardı!

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'in; Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sinop'un; Iğdır ve Ağrı hariç Doğu Anadolu'nun; Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği; Torosların, Doğu Anadolu'nun doğusunun ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın batısı, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in batı ve kuzey kesimleri ile İç Anadolu'nun güneybatı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli; Ege'nin güneybatısı ve Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

64 şehirde yağmur ve kar alarmı! İstanbul, İzmir, Ankara... resim: 0

Rüzgarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli fırtına (10-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Genel olarak güney yönlerden, Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın kuzeyi ile zamanla yurdun kuzey kesimlerinde batı ve kuzeybatıdan esmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yağışların etkisi yarın da devam edecek!

Bu bölgelerde yer alan şehirler ile birlikte yağışların yarın da devam edeceği söyleniyor. Özellikle bu hafta sonunda yağışların artması ve hafta içinde tekrar mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

Etiketler yağmur Kar
Yorumlar
Kalan Karakter 800