23 zincir marketin soruşturmasında yeni gelişme!

Rekabet Kurulu tarafından perakende gıda ticareti alanında faaliyet gösteren 23 zincir markete soruşturma başlatmıştı. Sözlü savunmalar bugün gerçekleştirildi.

Artan gıda fiyatlarıyla ilgili vatandaş rahatsızlığını dile getirirken Rekabet Kurumu, 23 zincir marketle ilgili soruşturma başlatmıştı. Bugün yürütülen soruşturmada sözlü savunmalar gerçekleştirildi. Peki neler konuşuldu? CNN Türk Muhabiri Gülşen Coşkun son gelişmeleri aktardı:

"Bu soruşturma aslında pandemi öncesinde açılmıştı. Yaş sebze, meyve ve ambalajlı suyun perakende satışında rekabet ihlali var mı buna bakılmıştı. Sonrasında pandemi döneminde soruşturma tamamlanmıştı. Araya pandemi girince sözlü savunmalar ertelenmişti ve bu tarihe kaldı. Sözlü savunmalar bugün gerçekleştirildi. Soruşturma heyetinin görüşleri önemliydi. Bu görüşlere ilişkin olarak nihai karara ilişkin görüşler diyebiliriz.

GÖZLER 6 NİSAN'DA!

Soruşturma heyeti “Rekabetin korunması kanununun ihlali hakkında herhangi bir tespit yapılmadı” dedi. Teşebbüsler hakkında idari para cezası uygulanmasına yer olmadığına kanaat ortaya konuldu. Şimdilik bu bir kanaattir. Nihai sonucun 6 Nisan’da netleşmesi bekleniyor. Bu sonuç erken de verilebilir öyle bir durumda Rekabet Kurumu soruşturmanın nihai sonucunu internet sayfasından yayınlayacak."

REKABET KURUMU'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Perakende gıda ticareti ile iştigal eden Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş., Altunbilekler Ticaret ve Sanayi A.Ş., Başgimpa Başdurak Gıda İht. Mad. Tic. ve San. Ltd. Şti., Bildirici Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., BİM Birleşik Mağazalar A.Ş., CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş., Çağrı Gıda Temizlik Maddeleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ersan Alışveriş Hizmetleri ve Gıda San. Tic. A.Ş., Gimsa Perakende Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Hakmar Gıda Tur. Hay. ve İnş. San. Ltd. Şti., Makro Market A.Ş., Metro Grosmarket Bakırköy Alışveriş Hizmetleri Tic. Ltd. Şti., Migros Ticaret A.Ş., Mopaş Marketçilik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Özen Alışveriş Hizmetleri A.Ş., Soykan Tüketim Malları Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş., Şafak Gıda ve Dayanıklı Tüketim Maddeleri Ticaret Sanayi A.Ş., Şok Marketler Ticaret A.Ş., Turgut Seyhan ve Kardeşleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti., UCZ Mağazacılık Ticaret A.Ş., Yeni Çağdaş İhtiyaç ve Gıda Maddeleri İnş. Tic. Ltd. Şti., Yeni Mağazacılık A.Ş. ve Yunus Market İşletmeleri Ticaret A.Ş. unvanlı teşebbüsler hakkında su ile yaş meyve ve sebzelerin perakende satış fiyatlarının belirlenmesine ilişkin olarak 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun (4054 sayılı Kanun)’un 4. ve 6. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla resen soruşturma açılmasına karar verilmiştir.

Soruşturma sürecinde yapılan inceleme, tespit ve değerlendirmeler ışığında, su ile yaş meyve ve sebze pazarları özelinde 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ihlal edildiğine yönelik herhangi bir tespit yapılamadığından, ilgili teşebbüsler hakkında idari para cezası uygulanmasına yer olmadığı kanaat ve sonucuna ulaşılmıştır."

Yorumlar
Kalan Karakter 800