2024 Tediye ödeme tarihi açıklandı!

6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2024 yılında verilecek ilave tediyenin sürelerinin belirlenmesi hakkında Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak kamuoyuna duyuruldu. Peki, 2024 tediye ödemeleri ne zaman gerçekleşecek?

Güncelleme:

Kamu İşçilerine Ek Ödeme!

Resmi Gazete’de yayımlanarak kamuoyuna duyurulan karar doğrultusunda, devlet ve devlete bağlı kurumlarda istihdam sağlayan işçilerin ilave tediye ödemelerinin ilk ve ikinci yarısıyla ilgili açıklama netlik kazanmış oldu. Yayınlanan duyuruya göre, kamuda çalışan işçilere 2024 yılı ikramiye ödemelerinin ilk taksitinin haziran ayında, ikinci taksitinin ise aralık ayında yapılacağı bilgisi yer alıyor.

İlk Tediyeler: Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2024 yılında verilecek olan ilave tediyenin ilk ödemesi: 14 Haziran tarihinde gerçekleşecek.

İkinci Tediye:Cumhurbaşkanı Kararı ile 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2024 yılında verilecek olan ilave tediyenin ikinci ödemesinin 13 Aralık tarihinde ödenecek.

Bu durum da işçiler tediye ödemelerini iki taksit şeklinde almış olacak.

Tediye Ödemesi Nedir? Kimlere Ödenir?

Vatandaşlar arasında “Tediye ödemesi nedir?” Sorusunun cevabı son günlerde merak konusu olurken, bu soruya kısaca şu şekilde yanıt verebiliriz;

“Tediye” Arapça kökenli bir kelime olup “para ya da benzeri bir şeyi verme ya da ödeme” anlamı taşımaktadır. Tediye Ödemesi, genel ve katma bütçesine sahip olan kamu kurumları, sermayelerinin yüzde ellisinden fazlası devlete ait olan kurumlar, şirketler veya belediyelerde görev yapmakta olan, çalışan işçi sınıfına giren, çalışan personele yahut herhangi bir ücret sistemi göz ardı edilerek her yıl adına bir aylığa denk bir biçimde devlet tarafından verilen ikramiye ödeneğidir.

Bu yıl dahlinde ödenecek Tediye Ödemelerinin tarihi, Resmi Gazete’de yayımlanan, 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2024 yılında verilecek ilave tediyenin sürelerinin belirlenmesi hakkında Cumhurbaşkanı kararı ile birlikte netlik kazanmış oldu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800