2023 senesini ekonomik olarak en iyi geçiren ülkeler

İngiliz The Economist dergisinin 35 ülkeyi incelediği analize göre, Yunanistan ilk sırada bulunuyor. Peki Türkiye kaçıncı sırada? İşte 2023 yılını ekonomik olarak en iyi geçiren ülkeler...

İngiliz The Economist dergisi, 35 ülkenin ekonomik performansını detaylı bir şekilde inceledi. Çekirdek enflasyonun arttığı, enflasyon genişliğinin düştüğü ve borsaların yüzde 20 oranında yükseldiği bir dönemde, özellikle Yunanistan dikkat çekici bir performans sergiledi.

Analize göre, Yunanistan'ın çekirdek enflasyonunda yüzde 3,4'lük bir artış kaydedilirken, enflasyon genişliğinde yüzde 13,3'lük bir düşüş yaşandı. Ülkenin milli geliri yüzde 3,3 oranında büyüdü ve istihdamda belirgin bir artış gözlendi.

The Economist'in sıralamasında Güney Kore ikinci sıraya yerleşirken, ABD üçüncü sırayı aldı. İsrail dördüncü, Lüksemburg beşinci sırada yer aldı. Sıralama, Kanada, Şili, Portekiz, İspanya ve Polonya gibi ülkelerle devam etti.

2023 senesini ekonomik olarak en iyi geçiren ülkeler resim: 0

Türkiye 15.sırada

Avrupa'nın güçlü ekonomilerinden Almanya 27. sırada yer alırken, Britanya 30. sıraya geriledi. Finlandiya ise kendi standartlarına göre daha yavaş bir yıl geçirerek sıralamada son sırada yer aldı.

Türkiye ise 15. sırada Estonya ile birlikte bulunuyor. Türkiye'nin çekirdek enflasyonu yüzde 69,5, enflasyon genişliği ise eksi yüzde 6,7 olarak kaydedildi. Milli gelirde yüzde 3,3'lük bir büyüme yaşanırken, istihdamda yüzde 0,1'lik bir artış gözlendi. Ayrıca, Türkiye'deki hisse fiyatları yüzde 20,6 oranında artış gösterdi.
 
 
 
 

Etiketler Ekonomi
Yorumlar
Kalan Karakter 800