20 Mayıs 2024 Pazartesi okullar tatil mi? Sorusuna cevap geldi!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına sayılı günler kala, “20 Mayıs 2024 Pazartesi okul var mı? 20 Mayıs’ta tatil mi?” soruları gündem konusu oldu. İşte sizlerle bu soruların cevapları...

Güncelleme:

19 Mayıs resmi tatili sonrasında 20 Mayıs’ta okulların açık olup olmadığı milyonlarca veli ve öğrenci tarafından büyük merak konusu oldu. Birçok öğrenci 20 Mayıs’ta ders işlenip işlenmeyeceğini, resmi tatil olup olmadığını sorgularken, MEB resmi tatil takvimi bu soruya açıklık getirdi.

19 Mayıs resmi tatil!

Bilindiği üzere resmi tatillerde kamu, kurum ve kuruluşları o gün içerisinde hizmet vermiyor ve kapalı oluyor.

19 Mayıs resmi tatili olarak dikkate alındığında, 20 Mayıs’ta ders işlenip işlenmeyeceği resmi tatil takvimi kapsamında yer alıp almadığı gündem konusu oldu.

20 Mayıs’ta okullar tatil mi?

Atatürk’ün Samsun’a Çıkışı ve Kurtuluş Mücadelesini başlatması ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatil ilan edilmiştir ve günümüzde resmi tatil olarak mevzuatta yer almaktadır.

Bu durumda da, 19 Mayıs Pazar Günü İlkokul, ortaokul, lise öğrenciler ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı anaokulu ve kreşler o gün kapalı olacak.

Tatil sonrası 20 Mayıs günü resmi kurumlarda normal mesai devam edecek. Bu durumda da 20 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil olmayacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800