18 iletişim firmasına rekabet ihlalinden para cezası istemi

İdari bir soruşturma sonucunda, rekabeti kısıtlayıcı nitelikte "centilmenlik" anlaşmaları yaptığı belirlenen bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründeki 18 firma için idari para cezası talep edildi.

Rekabet Kurulu, bilişim sektöründeki firmaların iş gücü piyasasına yönelik "centilmenlik" anlaşmalarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, teşebbüslerin sözlü savunmalarını aldı.

Sözlü savunma toplantısı, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle başkanlığında, kurumun merkez binasında gerçekleştirildi.

Küle, iş gücü piyasasına yönelik centilmenlik anlaşmaları yaparak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlal edilip edilmediğini belirlemeye yönelik açılan soruşturmayı teşebbüslere hatırlattı.

15 gün içinde açıklanacak

Soruşturma heyeti temsilcisi, soruşturmanın bilişim sektöründeki teşebbüsleri kapsadığını bildirdi. Yapılan inceleme sonucunda, bazı teşebbüsler için idari para cezası talep edildi. Temsilci ayrıca, teşebbüsler arasında akdedilen sözleşmelerde yer alan ve ihlale dayanak olarak gösterilen maddelerin Kanunu ihlal etmemesi için değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kurul, Küle ve soruşturma heyetinin açıklamalarının ardından teşebbüslerin sözlü savunmalarını dinledi. Nihai kararın 15 gün içinde açıklanması planlanıyor; ancak kararın daha erken alınması durumunda duyuru, Rekabet Kurumu internet sitesinde yapılacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800