10. Dünya Sektörler Arası İşbirliği Forumu (WCI Forum) İstanbul'da başladı

Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar, İstanbul'da düzenlenen 10. Dünya Sektörler Arası İşbirliği Forumu'nun (WCI Forum) açılış konuşmasını yaptı.

Güncelleme:

   54 Afrika ülkesinden1.500'den fazla alıcıyı Türk firmalarıyla buluşturan 10. Dünya Sektörler Arası İşbirliği Forumu- (WCI Forum) İstanbul'da başladı. Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar'ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte 500’den fazla üretici firma Afrikalı potansiyel müşteriler ile ikili iş görüşmelerinde bulundu.

   Afrika kıtası ile karşılıklı ticaret hacmimizin son 20 yılda yaklaşık 5 kat artığını belirten Ticaret Bakanlığı, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı.

"Bakan Yardımcımız Ö. Volkan Ağar, 27 Şubat 2024 tarihinde İstanbul’da düzenlenen ve 54 Afrika ülkesinden 1.500’den fazla alıcıyı Türk firmalarımızla buluşturan “10. Dünya Sektörler Arası İşbirliği Forumu (WCI Forum)’na katılarak açılış konuşması gerçekleştirdi. Açılış programına; Gambiya Cumhuriyeti Enformasyon ve Yayın Bakanı, Gambiya Cumhuriyeti Cinsiyet, Çocuk ve Sosyal Refah Bakanı, Sudan Darfur Bölgesi Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı ile Afrika ülkelerinden Büyükelçiler katılım sağlarken, takip eden B2B etkinliği kapsamında ülkemizden 500’den fazla üretici firma Afrikalı potansiyel müşteriler ile ikili iş görüşmelerinde bulundu.

Afrika kıtası ile karşılıklı ticaret hacmimiz son 20 yılda yaklaşık 5 kat artışla 2023 yılında 31,7 milyar dolara ulaşırken, ülkemizin kıtada yatırımları 10 milyar dolara, müteahhitlerimizin üstlendiği proje tutarı ise 86,7 milyar dolara ulaşmıştır.

Bugüne kadar Afrika kıtasından toplamda 7.000’den fazla alıcıyı ülkemiz iş insanları ile buluşturan; B2B görüşmeler, sunumlar ve tanıtımlar ile ticaretin ve yatırımların artmasını hedefleyen etkinliğin; ülkemiz ile Afrika kıtası arasında yeni ortaklıklara ve karşılıklı yatırımlara katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir."

Yorumlar
Kalan Karakter 800