Yılbaşında bereket için uygulanan ritüeller

Yılbaşında bereket için uygulanan ritüeller neler? Yeni yıla nasıl girerseniz öyle devam eder… Sözünü hatırlatırcasına yılbaşına az bir zaman kala bir çok kişi yeni yıla bereket ve huzur içinde girmenin ritüellerini araştırmaya başladı.

1 11 ŞANS VE BEREKET İÇİN YILBAŞI RİTÜELLERİ
ŞANS VE BEREKET İÇİN YILBAŞI RİTÜELLERİ

Yılbaşına bir gün kala bir çok kişi sadece ülkemizde değil dünyanın hemen her yerinde bereketli bir yeni yıl için araştırmalar yapmaya başladı. Yeni bir yıla sağlık, huzur ve mutlulukla girmek isteyenler internette yılbaşında uygulanan bereket ritüellerini araştırmaya koyuldu.  Yıllardır her yeni yıla girerken bolluk ve bereket aynı zamanda şans getirildiğine inanılan farklı ritüelleri uygulayan ve sonuç aldığını belirtenlerin anlattıkları ve inanışları ile durum bir yılbaşı geleneği haline geldi. İşte şans ve bereket için yılbaşı ritüelleri...

2 11 YENİ YILIN BEREKET GETİRMESİ EN BÜYÜK İSTEKLER ARASINDA
YENİ YILIN BEREKET GETİRMESİ EN BÜYÜK İSTEKLER ARASINDA

Yeni yılın bereket getirmesi en büyük istekler arasında yer alıyor. Bunun için insanlar uzun yıllardan beri, bazı inanışlar doğrultusunda çeşitli ritüeller uyguluyor. İşte o inanışlardan öne çıkanlar…Kökleri Yunan mitolojisine dayanan, kapıda nar kırma geleneğini bilmeyen neredeyse yok. Saatler gece yarısını gösterdiğinde bir adet nar kapı eşiğinde kırılıyor. Dış kapıda patlatılan narın eve bereket, şans ve bolluk getireceğine inanılıyor.

3 11 YENİ YILIN BEREKETİ BAKLAGİLLER
YENİ YILIN BEREKETİ BAKLAGİLLER

Baklagiller, pişirilince büyüdükleri için parayı sembolize ediyorlar. Mercimek taneleri paraya benzediği için uğurlu sayılıyor. Dünyanın birçok ülkesinde yeni yıl yemeği olarak pirinçli mercimek yemekleri yapılıyor. Mesela Şili'de gece yarısı bir kaşık mercimek yiyenlerin, yeni yılda iş hayatının verimli geçeceğine inanılıyor.

4 11 YENİ YILDA BULGUR PİLAVI VE YEMEK PİŞİRME GELENEĞİ
 YENİ YILDA BULGUR PİLAVI VE YEMEK PİŞİRME GELENEĞİ

Anadolu’da ise bulgur pilavı veya hedik pişirme geleneği sürdürülüyor. Anadolu'da saat 5' te buğday kaynatmaya başlanılıyor çünkü buğday bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul ediliyor. Bulgur pilavı da bu amaçla pişiriliyor.

5 11 YENİ YILA GEÇMEDEN ZARFA PARA KOYMAK
YENİ YILA GEÇMEDEN ZARFA PARA KOYMAK

Para parayı çeker diye de bir inanış var! Yeni yıl birikimine ilk adım olarak bir zarf hazırlayıp, elinizdeki en küçük para bile olsa, yeni yıla geçmeden bu zarfa para koyabilirsiniz.

6 11 EVDE ŞAKAYIK BULUNDURMAK BEREKETİ ARTIRIYOR
EVDE ŞAKAYIK BULUNDURMAK BEREKETİ ARTIRIYOR

Çin kültüründe yeni yıla girerken ve yeni yıl hazırlıklarının yapıldığı Aralık ayı boyunca, özellikle de 31 Aralık gecesi, evde şakayık bulundurmanın uğur getirdiğine inanılıyor. Çinlilere göre şanslı ve bereketli bir yıl geçirmek istiyorsanız, bu çiçekten evinizde bulundurmanız şart! Çiçeklerin kendisini kullanabileceğiniz gibi yapraklarını su dolu oval bir cam kaseye koyarak da sergileyebiliyorsunuz. Yeni yılın bir başka güçlü simgesinin kırmızı olduğunu düşünürsek, kırmızı şakayıkların daha doğru bir tercih olduğunu söyleyebiliriz.

7 11 HER YERDE IŞIKLAR YAKMAK
 HER YERDE IŞIKLAR YAKMAK

Her yerde ışıklar yakmak Hint kültüründe bir yeni yıl geleneği. Mumlar etraflarına ışık saçtıkları, mutluluk ve keyif verdikleri için yılbaşının uğur getiren sembollerinden kabul ediliyor.

8 11 1 OCAK'TA EVDEN PARA ÇIKMAZSA TÜM YIL BEREKETLİ OLUR
1 OCAK'TA EVDEN PARA ÇIKMAZSA TÜM YIL BEREKETLİ OLUR

1 Ocak'ta evden para çıkmazsa, tüm yılın bereketli olacağına dair bir inanış var. Bu nedenle kimi insanlar 31 Aralık günü 2 günlük tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

9 11 YENİ YILI KARŞILAMADAN ÖNCE EVDE ADAÇAYI YAKIN
YENİ YILI KARŞILAMADAN ÖNCE EVDE ADAÇAYI YAKIN

Adaçayı yakmanın genel olarak kötü enerjileri temizlediği düşünülüyor. Yeni yılı karşılamadan önce evde adaçayı yakarak, daha önce yaşanmış tüm sıkıntılı parasal konuşmaların ve bitmeyen borçların da kötü enerjilerinden kurtulmak ümit ediliyor. Sonrasında ise, zenginliği temsil ettiği varsayılan tarçın kabuğu tütsülenerek, evlere bereket çekmek hedefleniyor.

10 11 KOKİNALAR EVE UĞUR GETİRİYOR
KOKİNALAR EVE UĞUR GETİRİYOR

Yılbaşına doğru çiçek satıcılarının tezgâhlarını dolduran 'kokina' (Rumca'da kırmızı) adlı minik kırmızı taneli yeşil dallar da bu dönemde, evleri süslemekte yaygın biçimde kullanılıyor. Kokinaların uğur getirdiği düşünülüyor.

11 11 GERÇEK BOLLUK İÇİN FİNANSAL HEDEFLER BELİRLEYİN
GERÇEK BOLLUK İÇİN FİNANSAL HEDEFLER BELİRLEYİN

Yılbaşında bereket için uygulanan ritüeller neler? Sorusunun cevaplarını sizin için derledik.  Ancak, hayatınıza gerçekten bolluk - bereket çekmek istiyorsanız, şimdiden finansal hedeflerinizi belirleyin ve şimdiden kendinize bir bütçe defteri edinmeyi unutmayın!

Yeni yılın size tüm güzellikleri getirmesi dileğiyle...

Etiketler Yılbaşı bereket
Yorumlar
Kalan Karakter 800