İstanbul için uyarı: Dışarı çıkmayın!

Uzmanlar haftanın ilk günü için kirli hava uyarısında bulundu. Özellikle İstanbul'da limit değerlerin aştığına dikkat çeken uzmanlar, ölümcül sonuçlar doğurabilecek hava kirliliğine karşı ne yapılması gerektiğini anlattı. İşte kirlilikten kaçmak için yapılacaklar.

1 4 İSTANBUL'DA KİRLİ HAVA RİSKLİ SEVİYEYE ULAŞTI
İSTANBUL'DA KİRLİ HAVA RİSKLİ SEVİYEYE ULAŞTI

Eski Çevre Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, kaba partikül PM10 kirliliğinin İstanbul'da riskli seviyeye ulaştığını duyurarak, "Çocuklar ve yaşlılar için çok riskli hava. Birkaç gün PM2.5 kirliliği insan sağlığına zarar verecek seviyede seyredecek. Dışarıda dolaşanların maske takması tavsiye edilir." uyarısında bulundu.

2 4 HAVA KİRLİLİĞİNE KARŞI MASKE KULLANILMALI!
HAVA KİRLİLİĞİNE KARŞI MASKE KULLANILMALI!

İstanbul Üniversiresi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden hava kirliliği uzmanı Prof. Ülkü Alver Şahin de, "İstanbul’da hava kalitesi kötü. İnce PM seviyesi sağlıksız. Dışarda maske kullanılmalı" çağrısında bulundu.

3 4 DIŞARI ÇIKMAYIN!
DIŞARI ÇIKMAYIN!

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de yüksek basıncın İstanbul ve çevre illerde hava kalitesini bozduğuna dikkat çekerek şu uyarıları sıraladı: "Birçok bölgemizde hava kirliliği hassa duruma geldi. İstanbul Göztepe Mecidiyeköy Esenyurt Kağıthane Sağlıksız değerlerde diğer ilçeler hassas değerlerde Sisli zamanlarda dışarı çıkmayın derim. Covit maskesi korumaz n95 üzeri olmalı.

4 4 SABAH VE AKŞAM SAATLERİNDE DAHA DİKKATLİ OLUN
SABAH VE AKŞAM SAATLERİNDE DAHA DİKKATLİ OLUN

Hava kirliliği önümüzdeki 4-5 gün sürecek dikkatli olalım. Sabah ve akşam saatlerinde gereksiz dışarı çıkmayalım. Yaşlılar ve çocuklar dikkat. Solunum yolu hastalıklarına neden olacağı gibi akciğer hastalıklarına da kapı açar. Yüksek basınç kirleticilerin dağılmasını önlüyor. Araç trafiğinin çok yoğun olduğu yerlerde sabah öğlen arası SMOG kirliliği oluşur. Bu havada fotokimyasal reaksiyonlar  PAN, OZON gibi zararlı kimyasalları ortaya çıkartır. bunlar sağlık açısından çok risklidir. Dikkat edilmeli."

Yorumlar
Kalan Karakter 800