ChatGPT, Elon Musk ile aynı okuldan mezun oldu

Son dönemlerin en popüler yapay zekâsı ChatGPT, mezunları arasında Elon Musk, Donald Trump ve Hoodie Allen gibi isimlerin bulunduğu Wharton İşletme Yüksek Okulunu başarıyla tamamladı. ChatGPT’in bu başarısı sonraki adımı ne? Kendi şirketini kurmak mı? sorularını gündeme getirdi...

1 7 ChatGPT, ELON MUSK’IN OKUL ARKADAŞI OLDU
ChatGPT, ELON MUSK’IN OKUL ARKADAŞI OLDU

ChatGPT, Elon Musk’la aynı eğitim yolunu tercih etti Pennsylvania Üniversitesinin İşletme Yüksek Okulu olan Wharton (kısaca Wharton ya da Wharton MBA olarak biliniyor) 142 yıllık tarihi boyunca yüzlerce hatta binlerce mezun verdi.

Bu mezunların arasında Donald Trump, Elon Musk ve yatırımcı Warren Buffet gibi dünyaca ünlü isimler de mevcut.

2 7 ChatGPT, WHARTON’DA TÜM SINAVLARI BAŞARIYLA GEÇTİ

ChatGPT,  dünyanın en prestijli okulundan mezun oldu. Wharton’dan mezun olmakta oldukça büyük bir başarı olarak görülüyor.

Wharton profesörü Christian Terwiesch ise yapay zekânın sınırlarını zorlamak istedi ve dünyanın en popüler yapay zekâsı olan ChatGPT’yi bir dizi sınava soktu.

3 7 PEK ÇOK ÖĞRENCİDEN DAHA BAŞARILI OLDU

Wharton’ın saygın profesörlerinden birisi olan Christian Terwiesch, “Yapay zekâ gerçekten üniversite sınavlarındada başarılı olabilir mi?” sorusuna cevap bulmak amacıyla bir deney hazırladı.

 İşletme yüksek okulunun bitirme sınavını sorular halinde ChatGPT’ye sunan Terwiesch, hazırladığı detaylı raporda yapay zekânın sınavı B ile B- arasında bir notla bitirdiğini ve bugüne dek bu okuldan mezun olan pek çok öğrenciden daha iyi bir not aldığını belirtiyor.

4 7 MATEMATİKTEN SINIFTA KALDI
MATEMATİKTEN SINIFTA KALDI

Profesör ayrıca yapay zekânın sorulan operasyon yönetimi, işlem analizi ve benzeri sözel soruları doğru cevaplandırmakla kalmayıp mükemmele yakın açıkladığını ancak 6. sınıfa giden bir çocuğun bile çözebileceği matematik problemlerinden garip bir şekilde sınıfta kaldığını belirtiyor.

Bu durumu ChatGPT’nin kullanıma sunulan sürümünün yetersiz olmasından kaynaklandığını savunan Terwiesch, yapay zekânın gerçekten de Wharton gibi köklü ve zor bir okulun bitirme sınavını geçmek için bile kullanılabileceğini kanıtlamış oldu.

5 7 PEKİ EĞİTİM DÜNYASI CHATGPT HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYOR?

Terwiesch’in hazırladığı raporun yayınlanmasından sonra konuyla ilgili fikirlerini belirten pek çok eğitimci, ChatGPT’nin öğrencilerin öğrenme aşkını sona erdirdiğini ve pek çok öğrencinin bu yapay zekâyı kullanarak ve tabiri caizse kalem bile oynatmadan sınavlardan rahatlıkla geçebileceğinden endişe duyduklarını dile getiriyor.

6 7 SÖZLÜ SINAVLARA GERİ DÖNÜLEBİLİR

Londra’daki Imperial College İşletme Okulunun dekanı Francisco Veloso, eğitimcilerin bu yapay zekâ sorununa karşı “sözlü sınavlar” ya da eski usul değerlendirme yöntemlerine dönebileceklerini belirtiyor.

Michigan Üniversitesi Ross İşletme Okulu profesörü Jerry Davis ise yapay zekâ nedeniyle eğitim şeklinden sınavlara ve değerlendirme yöntemlerine kadar her şeyin baştan sonra yeniden düşünülmesi ve dünya çapındaki eğitim yöntemlerinin buna göre değişmesi gerektiğini savunuyor.

7 7 EĞİTİM DÜNYASINI YENİ SORUNLAR BEKLİYOR

Bu başarı OpenAI ve ChatGPT için gurur verici olsa da eğitim dünyası bu yeni gelişmenin doğurabileceği sorunlar hakkında oldukça endişeli.

Yorumlar
Kalan Karakter 800