90:10 kuralı ile özgüveninizi nasıl arttırabilirsiniz?

Kişisel gelişim ve kendinize güvenmek oldukça önemli bir konuyken kendinizi nasıl geliştiriyorsunuz? Kendinize olan güveninizi artırırken hangi yöntemleri uyguluyorsunuz? 90:10 kuralı nasıl uygulanır?

KENDİ STANDARTLARINIZA GÖRE YAŞAYIN

Her yeni gün kişisel gelişiminiz için bambaşka bir fırsat olarak değerlendirilebilir. Kişisel gelişiminizi artırmak kendinize güveninizi doğrudan etkiler. Kendinize güven ile ilgili birçok kitap, yazı, yöntem varken size uygun yöntemi bulmak zor olabilir. Ama bu süreci kafa karışıklığı gibi algılamak yerine sürecin geliştirici gücünün keyfine varın. Kendinize güveninizi geliştirirken en önemli konulardan biri başkalarının onayını almaya odaklanmayı bırakın ve kendinizi geliştirmeye başlayın.

Birisinden onay alma ihtiyacı hissettiğinizde güvensizlikten başka bir şey elinize geçmez. Yani burada önemli olan kendi standartlarınıza göre yaşamak, başkasının değil.

HER TÜRLÜ ETKİYİ 10'LUK SEVİYEDE TUTUN

Kendinize güveninizi geliştirirken dün olduğunuzdan daha iyi olmaya odaklanmalısınız, bir başkasından daha iyi değil.

Bunu 90:10 kuralına göre kendi hayatınızda uygulayabilirsiniz. 90:10 kuralı kendi kendinizi kabullenmenizi ve kendinizi takdir etmenizi hayatınızda yüzde 90’lık bir seviyede tutup, dışarıdan aldığınız eleştiriler, onaylar ve diğer her türlü etkiyi yüzde 10’luk seviyede tutmakla alakalı.

KENDİ DÜŞÜNCELERİNİZİ ÖNEMSEYİN

Önemli olan kendiniz hakkında ne düşündüğünüz... Kendi özünüze odaklanmak ve kendiniz hakkındaki kendi düşüncelerinizi önemsemek büyük oranda kendinize güvenmenizi sağlar. Dışarıdan gelecek tepkilere odaklanmamak ve hakkınızdaki görüşlere soğukkanlı bakabilmek kendiniz ile kurduğunuz güven bağını geliştirir.

6 şeyi denemekle başlayabilirsiniz6 şeyi denemekle başlayabilirsinizPotansiyelinizi doğru yere yönlendirerek üretkenliğinizi zirveye çıkarmanız mümkün. Üretken insanların yaptığı bu 6 şeyi denemekle başlayabilirsiniz.

 

Etiketler Hayat güven Mutluluk
Yorumlar
Kalan Karakter 800