Verimliliğinizi artırmak için ipuçları

Verimliliğinizi artırmak için ne yapmalısınız? İşte verimliliğinizi artıracak ipuçları...

Güncelleme:

Bir iş kurarken ve yürütürken zaman çok önemlidir. Hangi aşamada olduğunuzun bir önemi yok. Zamanınızı en verimli şekilde kullanmak yapılacak en akıllıca şeylerden biri olacaktır. Amacınız daha çok değil, daha akıllıca çalışmak olmadı. Bu da disiplin, sabır ve planlama gerektirir.

Zamanı iyi yönetmek, daha fazla üretkenlik, daha az stres ve önemli şeyleri yapmak için daha fazla fırsat verir. Aşağıdaki ipuçlarını kullanmak üretkenliğinizi artırmanıza yardımcı olacak.

İşletmeniz için plan oluştururken, bir zaman çizelgesi ve hedefler belirlemeniz gerekir. Zaman çizelgesi belirlemek size işin ne kadar süreceğine dair bir fikir verirken, hedeflerinizi belirlemek enerjinizi elde etmek istediğiniz şeylere odaklamanızı sağlar. Ayrıca, uzun vadeli ve kısa vadeli hedeflerinizi planlarsınız.

Odaklanın

Hedeflerinizi gerçekleştirmeye odaklanmanın en iyi yollarından biri öncelik vermektir. İşe nasıl öncelik verileceğini bilmek, görevlere harcadığınız zamanı ve genel başarınızı etkiler. Yapılması gereken görevler için yapılacaklar listesi oluşturun. Görevler için sarf etmeniz gereken eforu doğru belirlediğinizden emin olun ve zamanınızı buna göre planlamaya başlayın. Liste oluşturmak, hedeflerinizi görselleştirmenize ve neyin en acil olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır.

Rutininize ne kadar bağlı kalırsanız, işiniz o kadar kolaylaşır. Sabahları veya gece geç saatlerde daha iyi çalışıyor olsanız da, görevlerinizi en üretken olacağınızı bildiğiniz şekilde planlayın.

Bir proje üzerinde çalışmaya ayırdığınız zaman içinde dikkatinizi dağıtan şeylerden kaçının. Bu süre içinde televizyon, sosyal medya hayatınızda olmasın. Dışarıda çalışıyorsanız, kendinize sessiz bir alan bulun. Bazı insanlar sessizce çalışmayı severken, diğerleri yumuşak müzikten hoşlanabilir. Durum ne olursa olsun, o zamanın hakkını verin.

Uykunuzu alın

İşlerinizi bu kategorilere göre yerleştirerek sınırlı zamanınızı daha etkili bir şekilde yönetirsiniz ve sizin için önemli olan konulara odaklanırsınız.

Araştırmalar, iyi uyku alışkanlıklarımız olduğunda daha sağlıklı, daha üretken ve daha az stresli olduğumuzu gösteriyor. Uyku, birçok şeyi olumlu ve olumsuz yönde etkileyebilecek bir faktör. Yeterince uyumadığınızda diyabet, uyku apnesi, obezite gibi sağlık sorunlarını tetikleyebilirsiniz.

Başarısızlıktan korkmayın

Birçok insan başarısızlıktan korkar. Ancak başarısız olma konusunda strese girerek zaman harcamak, üretken olmanızdan zaman çalar. Korkularınızı yenmeye ve bu başarısızlıklardan ders çıkarmaya çalışın. Ne yaptığınıza inanın ve neden yaptığınıza odaklanın.

Programınızı kolayca yönetebilir, önemli tarihleri ve etkinlikleri işaretleyebilir, hatırlatıcılar ayarlayabilir, zaman aralıkları oluşturabilirsiniz. Online takvimlerin en iyi yanı, farklı uygulamalarla entegre edilebilmesi ve birden fazla cihazdan erişilebilir olması. Google, Outlook ve Apple Calender gibi birçok seçenek arasından seçim yapabilirsiniz.

Bu zaman yönetimi ipuçlarını deneyerek, zamanınızı en iyi nasıl kullanacağınızı görecek ve kontrolün sizde olduğunu hissetmeye başlayacaksınız. Daha mutlu, daha rahat hissedip daha iyi düşünerek işinize devam edeceksiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler Verimlilik
Yorumlar
Kalan Karakter 800