Tütün firmalarına izmarit faturası!

Sokaklardaki izmaritlerin temizliğinin faturası tütün firmaları ödeyecek! Sokaklardaki tüm çöplerin yarısını oluşturan sigara izmaritlerinin temizlenmesinden tütün firmaları sorumlu olacak.

1 5 ATIK İŞLEME MERKEZLERİNE GÖTÜRÜLMESİNDEN ÜRETİCİ SORUMLU OLACAK
ATIK İŞLEME MERKEZLERİNE GÖTÜRÜLMESİNDEN ÜRETİCİ SORUMLU OLACAK

Avrupa Birliği (AB) direktifine uyum amacıyla hazırlanan çatal-bıçak ve pipet gibi tek kullanımlık plastikleri yasaklayan yasanın bir parçası olan düzenlemeye göre üreticiler, izmaritlerin toplanıp atık işleme merkezlerine götürülmesinden sorumlu olacak.

2 5 MALİYETLERDEN TÜTÜN ŞİRKETLERİ SORUMLU TUTULACAK
MALİYETLERDEN TÜTÜN ŞİRKETLERİ SORUMLU TUTULACAK

İrlanda’da geçen yıl, yerel makamlar tarafından sokak temizliği için 85 milyon Euro harcandığı, bu rakamın 36 milyon Euro’sunun başken Duplin’e ait olduğu belirtildi. Ocak ayından itibaren, tütün şirketleri izmarit temizliği maliyetinin bir kısmından sorumlu tutulacak.

3 5 YENİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ YÜKÜ SİGARA ŞİRKETLERİNE ATTI
YENİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ YÜKÜ SİGARA ŞİRKETLERİNE ATTI

Yeni çevre düzenlemesi çerçevesinde İspanya'da da tütün firmaları, sokak ve plajlardaki sigara izmaritlerini temizlemekle mesul olacak. Ülkede, yollarda sigara temizliği için kişi başına yılda 12-21 Euro harcıyor. Bu rakam ülkenin kıyı kesimlerde daha yüksek.

4 5 EN ÇOK BULUNAN ATIK
EN ÇOK BULUNAN ATIK

Katalan Rezero Vakfı tarafından hazırlanan bir rapora göre sigara atıkları Batı Akdeniz sahillerinde en çok bulunan atıklar olarak nitelendiriliyor. Her yıl milyonlarca izmarit çöpe atılıyor ve bu da parçalanması yıllarca sürebilen zehirli plastik atıkların ortaya çıkmasına neden oluyor.

5 5 YASAKLAR UYGULAMAYA KONULDU
YASAKLAR UYGULAMAYA KONULDU

İspanya son yıllarda sigara kullanımını engellemek için kapsamlı önlemleri uygulamaya soktu. Geçen temmuzda Barselona'nın tüm halk plajlarında açık havada sigara içmek yasaklanırken, içenlere 30 Euro para cezası kesilmeye başlandı.

Sigara firmalarının izmarit temizliğinden doğacak maliyeti müşterilere yansıtılıp yansıtılmayacağı bilinmiyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800