Seni çok seviyorum! Çünkü çok kötüsün

Kötü karakterler neden seviliyor? Gerçek hayatta kötüleri sevmezken, filmlerde dizilerde rol alan kötü karakterleri neden severiz? Onları anlayan sahiplenen ve seven oluruz… İyi de neden?

1 7 NE ZAMANDIR KÖTÜLERİ SEVİYORUZ?
NE ZAMANDIR KÖTÜLERİ SEVİYORUZ?

Ne zamandır kötüleri seviyoruz? Yeni bir araştırma, film ve dizilerdeki 'kötü' karakterleri ve insanların onlara duyduğu sevginin altında yatan nedenleri inceledi.

2 7 KÖTÜ KARAKTERLER NEDEN SEVİLİYOR?
KÖTÜ KARAKTERLER NEDEN SEVİLİYOR?

Film ve dizilerdeki 'kötü' karakterleri ve insanların onlara duyduğu sevginin altında yatan nedenleri inceleyen bir araştırma yapıldı.

3 7 KÖTÜYÜ SEVİYORSAN BİR SEBEBİ VAR
 KÖTÜYÜ SEVİYORSAN BİR SEBEBİ VAR

ABD’deki Michigan Üniversitesi tarafından yürütülen araştırma, “tüm kötülüklerine ve yanlışlarına rağmen, herkes gizlice bir caniyi sevdiği” tezinden yola çıktı.

4 7 EN KORKUNÇ KARAKTERLERİ BİLE İYİ GÖRMEYE BAŞLADIK
 EN KORKUNÇ KARAKTERLERİ BİLE İYİ GÖRMEYE BAŞLADIK

Voldemort’tan Joker’e, Darth Vader’dan Küçük Deniz Kızı’ndaki Ursula’ya uzanan çalışma, insanların en “korkunç” karakterlerde bile “iyiyi görmeye” programlı olduğunu ortaya çıkardı.

5 7 NE KADAR KUSURLU VE BENCİLLERSE O KADAR SEVİYORUZ
 NE KADAR KUSURLU VE BENCİLLERSE O KADAR SEVİYORUZ

Kötülük artıkça sempatimiz artıyor mu? Daily Mail’de yer alan habere göre araştırma, filmlerdeki kötüler ne kadar kusurlu, güce aç veya bencil olsalar da, çoğu kişinin bir tür telafi edici niteliklere sahip olmaları gerektiğine inandığı için onların karanlık taraflarının cazibesine kapıldığını ortaya çıkardı.

6 7 KÖTÜLERİ KENDİMİZİ AKLARCASINA MI AKLIYORUZ?
KÖTÜLERİ KENDİMİZİ AKLARCASINA MI AKLIYORUZ?

Cognition’da yayınlanan araştırmanın başındaki isim, Valerie Umscheid, hem çocuklar hem de yetişkinlerin, kötü karakterde iyi yan bulma eğiliminde olduğunu açıkladı. 

7 7 NEDEN İYİDEN ÇOK KÖTÜYÜ ANLAMA ÇABASI?
NEDEN İYİDEN ÇOK KÖTÜYÜ ANLAMA ÇABASI?

Valerie Umscheid, “Hem çocuklar hem de yetişkinler, Ursula gibi karakterlerin, düzenli olarak yaptıkları kötü- ahlaksız eylemlere rağmen, içsel bir iyiliğe sahip olduklarına inanıyorlardı. İnsanlar her zaman ‘kötülerin iyi tarafını’ görmeye devam edecek” dedi.

Etiketler karakter sevgi
Yorumlar
Kalan Karakter 800