Parasız 5 hafta sonu aktivitesi

Dışarı çıkar çıkmaz para harcıyor ve eve döndüğünüzde cebinizden çıkan para canınızı sıkıyorsa işte tam size göre hafta sonu aktiviteleri. Bu aktivitelere katılarak ya hiç para harcamayacak ya da çok kısıtlı bir bütçeyle güzel bir hafta sonu geçireceksiniz.

EN İYİSİ YÜRÜYÜŞ
EN İYİSİ YÜRÜYÜŞ

Ücretsiz haftasonu aktivitelerinin en faydalısını listenin ilk sırasına yazdık; Yürüyüş. Yürümek hem ruh hem de beden sağlığınız için oldukça faydalı bir aktivite. Bu aktiviteyle hafta sonunu renklendirmek için öncelikle güzel bir rota belirleyin ve hafif kıyafetler ve rahat bir spor ayakkabısıyla kahvaltıdan hemen sonra yola çıkın. Özellikle güzel manzaralı rotalar psikolojinize de iyi gelecektir. Termosunuza koyacağınız kahve ya da çay ile dinlenme duraklarında kulağınızdaki müzikle baş başa kalabilirsiniz.

BELEDİYE, KONSER, FESTİVAL VE ETKİNLİKLERİ
BELEDİYE, KONSER, FESTİVAL VE ETKİNLİKLERİ

Eğlenmek için illa para harcamanıza gerek yok. Bulunduğunuz bölgenin yerel yönetimlerini düzenlediği konser, festival ve etkinlikleri araştırıp bu aktivitelere katılabilirsiniz. Genellikle belediyelerin düzenlediği aktivitelerin ücretsiz olması da bütçenizde az da olsa bir rahatlama sağlayacaktır. Ayrıca bazı kültür sanat organizasyonları da ücretsiz olarak gösterime giriyor. Mesela İş Sanat Kültür Merkezi'nde birçok ücretsiz sergi ve konser gerçekleşiyor. Yine Galatasaray Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi, Basın Müzesi, Sait Faik Abasıyanık Müzesi gibi ücretsiz müzeleri gezebilirsiniz.

TURİSTİK GEZİ
TURİSTİK GEZİ

En keyifli ve en öğretici haftasonu aktivitelerinden biri de turistik gezilerdir. Birçoğumuz yaşadığımız çevredeki tarihi ve turistik bölgeleri görmemiştir. Milyonlarca insanın yaşadığı tarih kenti İstanbul'da Topkapı Sarayı'nı, Arkeoloji Müzesi'ni, Ayasofya'yı, Yerebatan Sarnıcı'nı görmeyen milyonlarca insanın olması da bunun en önemli kanıtı. Bu tarihi eserlerin  bazılarını görmek biletle mümkün olsa da ücretsiz ya da çok cüzi bilet parasıyla görülebilecek yüzlerce tarihi bölge var. Tek yapacağınız bu noktalara dair küçük bir araştırma yapıp, sandviç ve kahvenizle yola çıkmak. Mesela Sultanahmet'te bulunan Theodosius Dikilitaşı'nı gezip, tarihi Kapalıçarşı'yı gezebilir, Mercan yokuşu ve Tahtakale'deki tarihi Osmanlı hanlarının içinde kaybolabilirsiniz. Karaköy'den Eminönü'ne yürüyüp eski İstanbul'un ayakta son kalan izlerini keşfedebilir, üç dinin buluştuğu Kuzguncuk'u ziyaret edebilirsiniz.

HER TÜRLÜ TEMİZLİK
HER TÜRLÜ TEMİZLİK

Hafta içi yoğun mesai nedeniyle yapamadığınız temizlik işlerini haftasonu gerçekleştirmek de ücretsiz ve ferahlatıcı bir hafta sonu aktivitesi olacaktır. Temizlik derken sadece ev temizliği aklınıza gelmesin! DVD’leriniz, oyunlarınız, telefon ve bilgisayarınızın belleği de dahil olmak üzere üzerinizdeki ağırlıklardan bu hafta sonu kurtulabilirsiniz.

KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ
KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ

Kültür sanat aktiviteleri, hafta sonunu için  biçilmiş kaftan. Hem evde hem de dışarıda tüm hafta sonunu ücretsiz etkinliklerle değerlendirmek mümkün. Abone bedeli ödemeden birçok platformdan sesli kitaplar veya radyo tiyatrosu dinleyebilir, kaçırdığınız film ve dizileri ardı ardına izleyebilir, 7-24 açık kütüphanelerde ilgi alanınıza uygun kitaplarla saatlerce vakit geçirebilir, ücretsiz galerileri keşfedebilir, bir müzik aletini çalmayı öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800