Mutluluk için gerekli olan 8 alışkanlık

Sizce mutluluk mümkün mü? Evet mümkün… Mutluluk herkese farklı görünür. Sizin için belki kim olduğunuzla barışık olmak ya da sizi koşulsuz olarak kabul eden güvenli arkadaşlara sahip olmak veya en derin hayallerinizin peşinden koşma özgürlüğüdür.

Gerçek mutluluk versiyonunuz ne olursa olsun, daha mutlu bir hayat yaşamak sizin elinizde. Düzenli olarak alışkanlıklarınızda yapacağınız birkaç değişiklik, oraya ulaşmanıza yardımcı olabilir. İşte günlük rutininize ekleyebileceğiniz 8 alışkanlık:

1. Gülümseyin
Mutlu olduğunuzda gülümsersiniz. Gülümseriz çünkü mutluyuz ve gülümsemek beynin dopamin salmasına neden oluyor, bu da bizi daha mutlu ediyor.

Bu, her zaman yüzünüze sahte bir gülümseme yapıştırmanız gerektiği anlamına gelmez. Ama bir dahaki sefere kendinizi kötü hissettiğinizde, gülümseyin ve ne olacağını görün. Ya da her sabah aynada kendinize gülümseyerek başlamayı deneyin.

2. Egzersiz Yapın
Egzersiz sadece vücudunuz için değildir. Düzenli egzersiz, benlik saygısı ve mutluluğu artırırken stresi, kaygı duygularını da azaltır.

  • Her akşam yemekten sonra bir yürüyüşe çıkın.
  • Bir yoga kursuna kaydolun.
  • Güne 5 dakikalık esneme ile başlayın.


3. İltifat Edin
Araştırmalar iyilik yapmanın sizin tatmin olmanıza yardımcı olabileceğini gösteriyor. İçten yapılan bir iltifatta bulunmak, kendi mutluluğunuzu artırırken birinin gününü aydınlatmanın da hızlı ve kolay bir yolu. Karşınızdaki kişinin gözlerine bakın, bunu bir gülümsemeyle söyleyin, böylece ne demek istediğinizi anlasınlar. Sizi ne kadar iyi hissettirdiğine şaşırabilirsiniz.

4. Derin nefes alın
Gerginsiniz, omuzlarınız sıkı ve sanki ‘’bugün zor geçecek’’ gibi hissediyorsunuz. Hepimiz bu duyguyu biliyoruz.

Kendinizi sakinleştirmek için uzun ve derin bir nefes alın.

  • Gözlerinizi kapatın. Mutlu bir anı veya güzel bir yer hayal etmeye çalışın.
  • Burnunuzdan yavaş ve derin bir nefes alın.
  • Ağzınızdan veya burnunuzdan yavaşça nefes verin.
  • Sakinleşmeye başlayana kadar bu işlemi birkaç kez tekrarlayın.


5. Haftanızı planlayın
Her haftanın sonunda bir sonraki hafta için temel bir liste yapmayı deneyin.

Plana sadık kalmasanız bile, çamaşır yıkayabileceğiniz, market alışverişine gidebileceğiniz veya iş yerindeki projeleri halledebileceğiniz zamanları önceden planlamak, zihninizi sakinleştirmenize yardımcı olabilir.

6. Telefonunuzu bırakın
Tüm elektronik devreleri kapatın ve haftada en az bir saat uzakta tutun. Daha sonra sizin için hala orada olacaklar. Hâlâ istiyorsanız, yani.

Bir süredir bunu yapmadıysanız, yarattığı fark sizi şaşırtabilir. Zihninizin değişiklik için özgürce dolaşmasına izin verin. Okuyun. Meditasyon yapın. Bir yürüyüşe çıkın ve çevrenize dikkat edin. Sosyal olun. Ya da yalnız olun. Sadece tek bir yerde olun.

7. Vücudunuza iyi bakın
Mutluluğunuzu iyileştirmek için alışkanlıklar geliştirirken, vücudunuza da özen gösterdiğinizden emin olun. Herhangi bir kronik sağlık sorununa dikkat edin ve uzmanınıza görünün.


8. Finansal iyilik hareketine katılın
Finansal olarak daha özgür ve mutlu olabilmek için düzenli bütçe yapın. Harcamalarınızı yazın, kontrol edin böylelikle hayatınızın yönetimini elinize alın. Bunu yaparken de akıllı para koçu Moneye’yi kullanın.

Bütçeye Giden 6 Adım!Ekonomik sorunlar kişisel finansal durumunuzu göz önünde bulundurmanıza neden oluyor mu? İşinizi kaybetmekten veya ne kadar borçlanmaktan endişeleniyor olabilirsiniz.

 

 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800