Manifesto ne demek? Manifesto kelimesinin anlamı nedir?

Manifesto ne demek? Manifesto ne anlama gelir? Soruları sıkça aratılmakta. Peki manifesto nedir? Manifesto'nun TDK anlamı nedir? İşte manifesto kelimesinin ne anlama geldiği hakkında merak edilenler…

Manifesto ne demek?

Manifesto; genellikle bir grup, kuruluş veya bireyin inançlarını, amaçlarını, hedeflerini ve düşüncelerini açıkça ifade etmek amacıyla yayımladığı yazılı bildiriye verilen isimdir. Manifestolar, genellikle belirli bir konuda fikir birliği sağlamak, değişim çağrısı yapmak veya toplumu etkilemek amacıyla yazılırlar.

Manifestolar ilgili grup veya bireylerin kimliklerini belirlemek, izleyicilere yönergeler sunmak ve belirli bir düşünceyi veya ideolojiyi tanıtmak için kullanılır. Bu yazılı belgelerde genellikle belirli bir konudaki görüşler, değerler, hedefler ve eylem planları yer alır.

Örneğin sanatçılar veya yazarlar tarafından kaleme alınan sanat manifestoları, belirli bir sanat akımını veya yaklaşımı tanıtarak sanatçıların niyetlerini ve estetik anlayışlarını açıklamak için kullanılır. Politik manifestolar, belirli bir siyasi ideolojiyi veya değişim talebini tanıtmak amacıyla yayımlanır.


 

Manifesto'nun TDK'de yer alan anlamı nedir?

Manifesto ne demek sorusunun cevabı TDK tarafından şöyle yanıtlanır:

(manife'sto), İtalyanca manifesto

  • (isim, ticaret) Bir gemideki malları göstermek için kaptan tarafından boşaltma işlemlerinin yapılacağı gümrük idaresine verilen liste.
  • (isim) Bildiri.
  • (isim) Toplumsal bir hareketin siyasal inanç ve amaçlarının açık ifadesi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800