Kişisel değerler hayatınızı nasıl etkiler?

Kaçımız hayatımızı bizden bekleneni yaparak yaşıyoruz? Gerçekten, derinlerde arzuladığımız şey yerine “yapmamız gerekeni” yapıyoruz. Kendi şartlarınıza göre, hayallerinizin dolu dolu olduğu zengin bir hayat yaşamayı tercih etmez miydiniz?

Kaçımız hayatımızı bizden bekleneni yaparak yaşıyoruz? Gerçekten, derinlerde arzuladığımız şey yerine “yapmamız gerekeni” yapıyoruz. Kendi şartlarınıza göre, hayallerinizin dolu dolu olduğu zengin bir hayat yaşamayı tercih etmez miydiniz? İşte tam da bu noktada kişisel temel değerlerinizi bilmek ve yaşamak devreye giriyor. Kişisel temel değerler neler ve başarınız için neden bu kadar önemli?

Kişisel temel değerler nelerdir?

Kişisel temel değerler sizin temel inançlarınızdır. Bunlar, hayatınızı ona göre yaşadığınız yol gösterici ilkelerdir. Hepimizin doğuştan gelen temel değerleri var. Herkesin kişisel temel değerleri olsa da mesele şu ki bunların ne olduğunu her zaman bilemeyiz. Biz büyüdükçe bu değerleri ortaya çıkarmak için uğraş vermemi gerekir.

Kişisel temel değerlere sahip olmak neden bu kadar önemli?

Temel değerlerinizi bilmenin amacı nedir? Onları dünyada nasıl göründüğünüze dair kılavuzlar olarak düşünün. Bir kararla veya seçimle karşı karşıya kaldığınızda, temel değerleriniz sizi doğru karara yönlendirmeye yardımcı olmalı. Yalnızca kişisel temel değerlerinizle uyum içinde yaşayarak kendinize karşı dürüst olabilirsiniz.

Kişisel temel değerlerinizi belirlemek ve bu değerlere göre yaşamak hayatınızı değiştirebilir. Bunlar, kişisel temel değerlere sahip olmanın bu kadar önemli olmasının nedenlerinden sadece birkaçı:

Paranızı nasıl akıllıca harcayacağınızı anlamanıza yardımcı olur

Kişisel temel değerlerinizi bilmeniz, para harcama ve finansal bütünlüğünüz söz konusu olduğunda size en fazla tatmini neyin getireceğini bildiğiniz anlamına gelir.

Anlamlı hedefler belirlemenize ve ulaşmanıza yardımcı olur

Değerlerinizi hedefler oluşturmak için kullandığınızda, bu hedeflere gerçekten ulaşma olasılığınız artar. İlerlemeye başlamadan önce başarısız olan bir hedef belirlediniz mi? Muhtemelen, bu hedef temel değerlerinizle uyumlu değildi.

Hedefleriniz değer verdiğiniz şeylerle örtüştüğünde, onlara ulaşmak için daha fazla çalışmanız ve onlara ulaşmak için gerekli değişiklikleri yapmanız daha olasıdır.

Size tatmin duygusu verir

Kişisel temel değerlerinize göre yaşarsanız, kendiniz için kararlar alırsınız. Çoğu zaman, bu stresli durumlardan kaçınmanızı sağlar ve sizi tatmin eder.

Karar verme sürecinizde size güven verir.

Her gün milyonlarca kararlar alıyoruz. Temel değerleriniz, genellikle karar verirken yaşadığınız stres ve kararsızlığın bir kısmını ortadan kaldırabilir. Değerlerinizi biliyorsanız, karar vermek çok daha kolay olur. Çünkü çoğu zaman değerlerinizle uyumlu tek bir seçenek vardır. Ve seçmeniz gereken de budur.

Hayatta neyin önemli olduğunu anlamanızı sağlarlar.

Temel değerler olmadan, zamanı nereye harcayacağınıza karar vermekte zorlanabilirsiniz. Ancak kişisel değerlerinizi bildiğiniz takdirde, sizin için gerçekten neyin önemli olduğunu ve dolayısıyla zamanınızı nerede geçireceğinizi daha iyi bilirsiniz.

 

Kendinizi Keşfetmek İçin Sormanız Gereken 35 Soru Bugün kendinizi keşfe çıkın, kendinize bu 35 soruyu sorun.

 

 

Etiketler Hedef
Yorumlar
Kalan Karakter 800