Kainat Güzellik Yarışması’na Bitcoin kostümüyle katıldı

Kainat Güzellik Yarışması’na El Salvador temsilcisi Bitcoin kostümüyle katıldı. Orta Amerika ülkesinde daha önce para birimi olarak kullanılan kakao çekirdeği de kostümde yer aldı.

1 5 ULUSAL KOSTÜM ŞOVU'NA BİTCOİN KOSTÜMÜYLE KATILDI
ULUSAL KOSTÜM ŞOVU'NA BİTCOİN KOSTÜMÜYLE KATILDI

71. Kainat Güzellik Yarışması kapsamında düzenlenen Ulusal Kostüm Şovu'nda El Salvador'u temsil eden Alejandra Guajardo dikkat çekti.

2 5 KOSTÜMDE EL SALVADOR KOLONU VE KAKAO ÇEKİRDEKLERİ DE YER ALDI
KOSTÜMDE EL SALVADOR KOLONU VE KAKAO ÇEKİRDEKLERİ DE YER ALDI

Guajardo, Bitcoin temalı bir kıyafetle gösteriye katıldı. Kostümde ayrıca 1892'den 2001'e kadar para birimi olarak kullanılan El Salvador Kolonu ve kakao çekirdekleri de yer aldı. El Salvador güzeli ayrıca elinde Bitcoin amblemi olan bir asa taşıdı.

3 5 EL SALVADOR, 2021'DE BİTCOİN'İN YASAL PARA BİRİMİ OLARAK KABUL EDEN İLK ÜLKE OLDU
EL SALVADOR, 2021'DE BİTCOİN'İN YASAL PARA BİRİMİ OLARAK KABUL EDEN İLK ÜLKE OLDU

Guajardo yürürken etkinliğin sunucusu, "Bu, El Salvador'un para birimi tarihini temsil ediyor. Kakao ve kolon uzun bir süre kullanıldı. Daha sonra ABD doları geldi. El Salvador, 2021'de Bitcoin'in yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu" ifadelerini kullandı.

El Salvador, kripto para atılımından bu yana Bitcoin'e milyonlarca dolar yatırdı. Ancak bu süreçte Bitcoin yüzde 50'den fazla değer kaybetti.

4 5 EL SALVADOR KRİPTO PARA BİRİMİNE GÜVENİNİ SÜRDÜRÜYOR
EL SALVADOR KRİPTO PARA BİRİMİNE GÜVENİNİ SÜRDÜRÜYOR

Devlet Başkanı Nayib Bukele ise kripto para birimine güvenini sürdürüyor. El Salvador parlamentosu iki gün önce Bitcoin tahvil ihracını içeren yasayı kabul etti. Yasada tahvil ihracının yanı sıra ulusal dijital varlık komisyonu kurulması ve Bitcoin fon yönetim birimi oluşturulması gibi maddeler var.

5 5 KOSTÜM ŞOVUNDA ÜLKELERİN KÜLTÜRÜ SERGİLENİYOR
KOSTÜM ŞOVUNDA ÜLKELERİN KÜLTÜRÜ SERGİLENİYOR

Ulusal Kostüm Şovu'nda yarışmacıların, ülkelerinin kültürlerini ve benzersiz özelliklerini sergilemelerine imkan tanınıyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800