Hemen birikime başlayabilmeniz için 12 pratik öneri

Birikim yapmak için ilham mı arıyorsunuz? Motive olmanın yöntemlerini bulmak, hedeflerinize ulaşmanın temel adımlarından biridir. Motivasyon, gerçekleştirmek istediğiniz şeylere odaklanmanıza yardımcı olur! İşte birikime başlama motivasyonunuzu artırmak ve devam ettirmek için 12 pratik öneri!

Güncelleme:

Spesifik olun

Neyi başarmak istediğiniz konusunda net olmak için hedeflerinizi belirleyin. Hedefleriniz spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir, alakalı ve zamana bağlı olmalı.

Nedenini bilin

Birikim hedefinizin arkasına güçlü, tutkulu bir amaç eklemek sizi daha motive edecek. Bu birikim hedefinin neden önemli olduğunu kendinize hatırlatmak, odaklanmanıza yardımcı olacak.

Niyetinizi bilin

Para biriktirme niyetini belirleyin. Ancak hesap verebilirlik çok önemli. Hedefi ve hedefe nasıl ulaşmayı planladığınıza ilişkin planı güvendiğiniz kişilerle paylaşın.

Kısa vadeli hedefler oluşturun

Gerçekçi zaman çizelgeleriyle hedefler belirlemek önemli. Büyük hedeflerinizi küçük hedeflere bölmek sizi bunalmaktan kurtaracak ve hedeflerinize çok daha kolay ulaşmanıza yardımcı olacak.

Kazançlarınızı kutlayın

Yol boyunca hızlı kazançlar elde etmek için kendinizi hazırlayın. Birikime yatırdığınız ilk miktarı kutlayın.

Birikimlerinizi ayrı tutun

Birikimlerinizi ayrı bir hesapta veya farklı bir birikim kovasında tutun.

Hayal panosu oluşturun

Görsel ipuçlarını kullanmak, para biriktirme motivasyonunuzu yüksek tutmanın harika bir yolu. Vizyon panosu, önceliklerinizin ne olduğunu size hatırlatacak ve harika bir günlük hatırlatıcı olabilir.

Birikim çizelgesi başlatın

Bir para tasarrufu çizelgesi kullanarak para biriktirmek için motivasyon kazanın! Para tasarrufu çizelgeleri, belirli hedefler için parayı izlemenize yardımcı olan yazdırılabilir çizelgelerdir.

Kontrol listesi oluşturun

Bir kontrol listesi oluşturmak, ilerlemenizi takip etmenin ve dönüm noktasına her ulaştığınızı bilmenin kolay bir yolu.

İlham alın

YouTube videolarını izleyin, podcast'leri dinleyin, kişisel finans kitaplarını okuyun ve para biriktirmek için motive olmak için kendinizi ilham verici hikayelerle kuşatın!

Size keyif veren şeylere odaklanın

Yoksunluk, para biriktirme motivasyonunu kaybetmenin en kolay yollarından biridir. Bu yüzden size keyif veren ve hayatınıza değer katan şeylere ve deneyimlere bütçenizde yer açın.

Birikimlerinizi otomatikleştirin

Yoksunluk, para biriktirme motivasyonunu kaybetmenin en kolay yollarından biridir. Bu yüzden size keyif veren ve hayatınıza değer katan şeylere ve deneyimlere bütçenizde yer açın.

Etiketler Birikim
Yorumlar
Kalan Karakter 800