Harcama alışkanlıklarınızı nasıl kontrol edebilirsiniz?

Harcama alışkanlıklarınızı kontrol ederek nasıl finansal iyilik haline geçebilirsiniz? İşte yapmanız gerekenler...

Güncelleme:

Harcamalarınızın nedenini bulun

Dürtülerimiz bize pişman olacağımız şeyler yaptırabilir. Çünkü biz sonuçlarını en son düşünürüz. Kendinize “Neden yeni bir ürün veya deneyim satın alıyorum?’’ diye sorduğunuzda çoğu zaman iyi bir sebep bulamayabilirsiniz. Ama derinine indiğinizde birçok sebebi olabilir.

Bütçeniz olsun

Bu bütçeyi sizin için anlamlı olan bir şeye bağlamak daha da iyidir. Herhangi bir yere yapılacak uzun bir yolculuk, arızalı arabanın değiştirilmesi veya giderek artan borcunuzu azaltmak olabilir. Büyük resme bakmaya başladığınızda, bütçenizi aşmamak ve hedefiniz her ne ise onu gerçekleştirmek adına anlamsız alışverişlerinize son vereceksiniz.

Sizin olmayan parayı harcamayın

Kredi kartı borcu olan kaç kişi tanıyorsunuz? Ya da son borcunu ödemeden, banka kredisi isteyenler? Hazır olan paraya “hayır” demek zordur, ancak paranın sizin olduğuna inanmak hatadır. Kredi, bir amaç ve iyi tanımlanmış bir planla kullanılıyorsa harika bir seçenektir. Ancak acil bir ihtiyacınız yoksa, asla kredi kartlarını ve kredili mevduatları boş yere kullanmamalısınız. Aksi takdirde sonuçları ağır olabilir. Peki, haftanın veya ayın sonuna geliyorsanız ve kira için yeterli paranızın olmadığını düşünüyorsanız, kredi kartınızdan yeni bir şey almak akıllıca olur mu? Bunu ödeyecek paranız olana kadar beklemeniz gerekmez mi? Konsept basit: paranız yoksa harcamayın. Kendinizi ne kadar çok borca sokarsanız, çıkmak o kadar zor olur.

Değişmeye istekli olun

İnsanların finansal sorunlarına devam etmelerinin ana nedenlerinden biri, yaşam tarzlarını değiştirmek istememeleridir. Biliyorsunuz ki deliliğin tanımlarından biri de aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir.

Etiketler Harcama
Yorumlar
Kalan Karakter 800